Mölndalsbostäder AB är ett kommunalt bostadsbolag som äger och förvaltar
ca 3 700 lägenheter och 140 lokaler i Mölndal. Vi är ca 80medarbetare som målinriktat arbetar för att nå vår vision – att ständigt utvecklas till ”En bättre värd i Mölndal” med hjälp av vår värdegrund – Modig, Tydlig, Delaktig och Trovärdig. Mölndalsbostäder är en samhällsbyggare som bidrar till att stärka kommunens utveckling. Med hög kompetens bygger, äger och förvaltar vi fastigheter som erbjuder boende för alla livets faser.Fastighetsingenjör

Nu söker vi en

FASTIGHETSINGENJÖR

med stor passion för gott underhåll och ett genuint intresse för människors boende!

På Mölndalsbostäder möter du arbetskamrater som är engagerade och delaktiga, vi har en hög servicenivå med ett stort intresse för människors boende! Just nu är vi inne i ett expansivt och spännande skede med mycket nyproduktion.

Nu söker vi en fastighetsingenjör som delar vårt engagemang för att ge bästa möjliga service till våra kunder. Tjänsten är ny i vår organisation och ingår i avdelningen Förvaltning.


Ansvarsområden
Du är ansvarig för genomförandet av allt underhåll inom Mölndalsbostäder utifrån fastställd underhållsplan, du håller i underhållsprojekt och vid behov är du även ansvarig för de hyresgästkontakter som behövs samt genomför vid behov förhandlingar med Hyresgästföreningen. I rollen ingår även att ansvara för de delar som ingår i fastighetsägaransvaret.

Du ansvarar för det strategiska energiarbetet med utveckling, planering och uppföljning inom området, du är personalansvarig för våra tre drifttekniker.

Arbetsuppgifter
- Du håller avdelningsmöten där bl. a. samverkansfrågor ingår. Du har medarbetar- och lönesamtal med din personal.
- I samverkan tar du fram korta och långa underhållsplaner för hela vårt fastighetsbestånd.
- Du tar fram förfrågningsunderlag för mindre underhålls- och energiprojekt, upphandlar dessa samt håller i bygg- och projektledning. Du tar fram investeringskalkyler och följer upp projekten samt underhållsbudgeten.
- Du utvecklar och driver arbetet med framtagandet av strategier och mål inom energiområdet. Du planerar för en säker, ekonomisk och långsiktigt hållbar energiförsörjning i nyproduktion och befintligt bestånd. Du nätverkar och inhämtar information och erfarenheter från omvärlden.
- Du planerar och ser till att radon-mätningar, hisskontroller mm genomförs, följer upp anmärkningar och vid behov lägger du in åtgärder i underhållsplanen.
- Du är delaktig i nyproduktions- och underhållsprojekt som drivs av fastighetsutvecklingsavdelningen.
- Du tar fram regler och riktlinjer inom ansvarsområdet.

Din profil
Du har eftergymnasial utbildning med inriktning bygg/fastighet eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Du har arbetat några år med liknande arbetsuppgifter, gärna inom allmännyttan. Har du dessutom kunskaper om LOU (Lagen om offentlig upphandling) ser vi det som meriterande. Körkort för personbil är ett krav.

Du är en lagspelare som samarbetar lyhört med alla typer av människor och du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter, du har ett ledarskap som är coachande och bygger på delaktighet. Du har lätt för att planera och organisera ditt arbete och du har ett ständigt kvalitétsfokus. Att skapa goda relationer och nätverk är något du både tycker är roligt och är bra på.

Annan viktig information
Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning.

Ev frågor om tjänsten besvaras av Anette Andersson, personalansvarig, 031-720 84 51
Facklig representant för Unionen, Ulf Bergh, 0739-10 84 61
Facklig representant för Fastighetsanställdas förbund, Clas Lindroth, 0739-10 84 83

Din ansökan vill vi ha senast den 22 januari 2018.

Vi vill tillsätta tjänsten så snart det är möjligt, men hur snart du kan börja kommer inte att vara avgörande.


Varmt välkommen med din ansökan!TILL BEMANNINGS- OCH REKRYTERINGSFÖRETAG OCH TILL DIG SOM ÄR FÖRSÄLJARE: VI UNDANBER OSS VÄNLIGEN MEN BESTÄMT KONTAKT MED REKRYTERINGSFÖRETAG OCH FÖRSÄLJARE AV YTTERLIGARE ANNONSERING.

Krav
Eftergymnasial utbildning med inriktning bygg/fastighet eller motsvarande kunskaper.
Några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Erfarenhet som ledare i arbetslivet.
B-körkort.

Meriterande
Erfarenhet från allmännyttan och LOU.

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
MölndalsbostäderAnsökan
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

För mer information, besök vår hemsida www.molndalsbostader.se