Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Verksamhetsområdet Medicinsk teknik, sjukhusfysik och it - MSI, verkar inom Region Uppsala för att betjäna patienten genom att stödja de medicinska och administrativa verksamheterna. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller verksamhetens IT-stöd och medicintekniska utrustningar. Verksamhetsområdet består f n av ca 190 medarbetare fördelade på tre avdelningar: IT, Sjukhusfysik och Medicinsk teknik.

Databasadministratör

IT stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Inom IT-sektionen blir du kollega med 100-talet engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att vara placerad i en av de två grupperna inom IT Drift, gruppen Systemdrift. Här finns dina närmaste femton arbetskamrater.

Vår miljö och din roll
Inom Region Uppsala använder vi primärt Microsoft SQL Server som databashanterare. Verksamheten täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. På lagringssidan har vi lösningar från HP och IBM med Tivoli TSM för backup. På serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux. Vi arbetar huvudsakligen i en Windowsbaserad klientmiljö.

Systemen vi underhåller och supporterar har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet.

I arbetet ingår att:
- Utföra installationer och underhåll.
- Övervaka, felsöka och avhjälpa fel.
- Ta fram och underhålla dokumentation.
- Kontakt med kunder och leverantörer.

När det gäller felsökning kommer du att ha ett nära samarbete med våra systemtekniker där ditt fokus är databasen och teknikerns är systemet i övrigt.

Din bakgrund
Vi vänder oss till dig som har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Du har erfarenhet av att arbeta med databaser, gärna i en komplex organisation/komplex IT-miljö.

Till din person är du ansvarstagande och noggrann, du trivs med delvis analytiska uppgifter, förstår vikten av kvalitet och driftsäkerhet och vill känna dig stolt över dina resultat. Du kommer att samarbeta med både dina kollegor inom IT och representanter för Region Uppsalas övriga verksamheter, god samarbetsförmåga och känsla för service är därför av vikt.

Övrig information
Tjänsten är på heltid tillsvidare.
Beredskap kan komma att ingå.

Din ansökan vill vi ha senast den 7 januari 2018.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se och ev. frågor hänvisas till rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100112.

Fackliga representanter:
Vision: Jonas Wärnsberg, 018-611 21 91
Sveriges ingenjörer: Leif Sandberg, 018-611 60 65
Naturvetarna: Gert-Ove Stångberg, 018-611 29 50

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav
- Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper
- Erfarenhet av arbete med databaser
- Goda kunskaper om Microsoft SQL server och Transakt SQL.
- Grundläggande kunskaper om något script- eller programmeringsspråk.
- Mycket god svenska i tal och skrift, god engelska i tal och skrift

Meriterande
- Kunskap om lösningar för hög tillgänglighet gällande MS SQL Server.
- Erfarenhet av Microsoft Business Intelligence.

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"- knappen.

Mer information finner du på hemsidan www.akademiska.se

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.