Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Hälso- och sjukvårdsavdelningen ingår i Regionkontoret.

Utvecklingsstrateg med inriktning patientsäkerhet

En ny enhet för vårdkvalitetsutveckling ska bildas inom Hälso- och sjukvårdsavdelningen vars verksamhetsidé är att vara en sammanhållande och utvecklande kraft som ser till helhet och nytta för invånare och patienter. Vi stödjer den politiska ledningen så att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås. Vi spanar och påverkar, styr och följer upp samt stödjer och förbättrar så att Region Uppsalas vårdförvaltningar får bättre förutsättningar att bedriva och utveckla hälso- och sjukvården i länet.

Som utvecklingsstrateg på den nybildade enheten för vårdkvalitet kommer du att vara delaktig i det samlade utvecklingsstödet för strategiskt vårdkvalitetsarbete. Du får en flexibel och skiftande roll där arbetsuppgifterna växlar utifrån behov och sammanhang. Uppdraget är brett och varierat.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsstrateg med inriktning på patientsäkerhet kommer du på strategisk nivå samordna, utveckla, driva och stödja arbetet med att förbättra patientsäkerheten inom Region Uppsala. Detta gör du tillsammans med nyckelpersoner såsom chefsläkare i Region Uppsala och medicinansvariga sjuksköterskor i kommunerna. Ditt uppdrag är att utifrån ett strategiskt regionperspektiv överblicka behov av stöd och samordna patientsäkerhetsaktiviteter som genomförs inom Region Uppsala.

I ditt uppdrag ingår att utveckla nya arbetssätt och metoder för att driva förbättringsarbetet inom framförallt patientsäkerhet och du kommer ingå i lokala, regionala samt nationella nätverk. Du kommer revidera, ta fram och följa upp strategier och handlingsplaner för patientsäkerhet, patientsäkerhetsberättelser, skriva ärenden till styrelser, årsredovisningar och andra styrdokument.

Du har en viktig roll som stöd gentemot ledningarna inom Region Uppsalas olika förvaltningar, t ex i prioriteringsdiskussioner eller för samordning av uppdrag som involverar flera av förvaltningarna.

Din formella bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning med vårdanknytning. Du har erfarenhet av att driva organisationsövergripande utvecklingsarbete och är van att analysera rapporter och handlägga ärenden. Du har erfarenhet av att leda dialogmöten och nätverk. Du trivs med att uttrycka dig i text och din svenska är god i såväl tal som skrift.

Någon form av fördjupad utbildning/kunskap inom området patientsäkerhet eller förbättringskunskap (t ex verksamhetsutveckling, förändringsledning, kvalitetsutveckling el dyl) är starkt meriterande.

Har du erfarenhet av arbete i nationella sammanhang och/eller erfarenhet av politiskt styrd organisation är även det en merit

Dina personliga egenskaper

Som utvecklingsstrateg har ett genuint intresse och engagemang för utvecklings- och patientsäkerhetsfrågor. Du överblickar och förstår helheter och samband, du har en uppdriven analytisk förmåga och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du är kommunikativ och pedagogiskt samt har förmåga att med integritet utifrån uppdraget skapa och bibehålla förtroendefulla relationer. Då arbetet är mycket flexibelt och skiftande ställs höga krav på din förmåga att planera och organisera ditt arbete självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi arbetar i fräscha, nybyggda lokaler intill Resecentrum i Uppsala med strålande utsikt över Uppsala stad.

Ev frågor besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.
Facklig företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

På grund av stundande jul- och nyårshelger är ansökningstiden lång. Din ansökan vill vi ha senast den 14 januari 2018.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav
Högskoleutbildning med vårdanknytning
Erfarenhet av att driva organisationsövergripande utvecklingsarbete
Erfarenhet av att leda dialogmöten och nätverk
God svenska i såväl tal som skrift

Meriterande
Fördjupad utbildning/kunskap inom området patientsäkerhet och/eller förbättringskunskap
Erfarenhet av arbete i nationella sammanhang
Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Region Uppsala

Ansökan:
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Läs mer om Region Uppsala