Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden, utbildningsorganisation som jobbar med entreprenörskap i skolan. Målet är att ge unga en tro på sin företagsamhet genom att de får träna och utveckla sitt entreprenörskap med hjälp av både teori och praktik. Organisationen stöds av offentliga aktörer, stiftelser, fonder och det privata näringslivet.

Projektledare gymnasieskolan

Vill du göra skillnad i vårt samhälle? Som projektledare hos Ung företagsamhet är du med och skapar grunden för en god framtida tillväxt i vårt samhälle genom att väcka intresse för företagande.

Idag är vi tre kollegor på Ung företagsamhet i Uppsala och vi ska snart bli fyra. Sofi som är vår verksamhetschef, Martina som är projektledare för grundskolan och Anton som sköter våra elevkontakter. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att elever ska få möjligheten att få en praktisk insyn och kunskap om hur det är att starta, driva och utveckla ett företag.

I regionen ingår orterna Uppsala, Enköping, Håbo, Tierp, Östhammar, Heby och Knivsta.

Arbetsuppgifter

En viktig del i din uppgift är att kontakta lärare, väcka intresse i syfte att nå fram med ditt budskap samt följa upp dina kontakter. Du kommer att utbilda lärare i processutbildningen UF-företagande men också arbeta med utveckling av de utbildningar vi erbjuder skolorna. Du har löpande kontakt med lärare/skolledare, du planerar och deltar i mässor och andra aktiviteter. Du har också en hel del kontakter med näringslivet.

Som alltid när man arbetar i en mindre grupp handlar det om att arbeta tillsammans - det innebär att du också medverkar i den löpande administrationen inom kontoret med "stort och smått", hjälper och stöttar dina kollegor vid behov och bidrar med förbättrings- och utvecklingstänk kring verksamheten i stort.

Kvalifikationer

Du har lägst gymnasieutbildning men har du också läst på högskola ser vi det som en merit. Eftersom vi arbetar inom ett större geografiskt område är B-körkort ett krav. Du har yrkeserfarenhet från en roll som innebär att kommunicera ett budskap och genom att skapa förtroende och vara påläst få människor att välja det du erbjuder. Erfarenhet från skolans värld eller inom andra utbildningskanaler är meriterande. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift, även din engelska är god. Självklart är du en van datoranvändare.

Vad vi förväntar oss av dig

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet - i den här rollen når man framgång när man känner starkt för företagande samt även för utbildning eller delaktighet regional utveckling, är drivande och en person som entusiasmerar och engagerar. Samtidigt är du en person med god struktur och ordning. Du skapar inte bara kontakterna - du följer också upp dem, håller dina överenskommelser, skapar struktur och är en pålitlig kontakt för såväl lärare och skolledare som för din egen arbetsgrupp.

Vad du kan förvänta dig av oss

Hos oss möter du en verksamhet som har höga förväntningar från vår omgivning men också stor frihet under ansvar. Vi känner ett starkt engagemang för de frågor vi arbetar med och vi arbetar i ett högt tempo.

Övrig information

Vi kommer att bearbeta inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, vänta därför inte utan skicka din ansökan redan idag!

Ev frågor besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.

Välkommen med din ansökan!

Krav
Lägst gymnasieutbildning
B-körkort
Yrkeserfarenhet från liknande roll
Mycket god svenska i tal och skrift
God engelska i tal och skrift
God datorvana

Meriterande
Högskoleutbildning
Erfarenhet från skolan eller andra utbildningskanaler

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Ung företagsamhet i Uppsala län