Fastighet och service Region Uppsala ansvarar för fastighetsförvaltning och verksamhetsanknuten service inom landstinget. Vi omsätter drygt en miljard, förvaltar en lokalyta om 640 000 kvadratmeter och har ca 250 medarbetare. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården. Den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vår uppgift är att hyra ut lokaler, bygga om, bygga nytt och sköta drift och underhåll av landstingets fastigheter i länet.

Huvudprojektledare för stora projekt

Vad är viktigt för dig?

Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt. Fastighet och service, Region Uppsala är en viktig del i denna. Nu behöver vi bli fler som utvecklar, bygger och förvaltar våra sjukhus, vårdcentraler och övriga lokaler. Vill du arbeta på beställarsidan, vara kravställare med en viktig uppgift?

Fastighet och service är inne i en expansiv, förbättringstänkande och mycket spännande fas. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och goda arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Du kommer att ingå i ett härligt gäng på projektavdelningen med chefer, projektledare och funktionsplanerare.

Avdelningens projekt omfattar främst ny-, till- eller ombyggnation men omfattar även Region Uppsalas allra största projekt - till dem söker vi nu dig som vill axla rollen som huvudprojektledare för t ex det s k 100-huset på Akademiska sjukhusets område eller en helt ny bussdepå för lokaltrafiken!


Arbetsuppgifter

Huvudprojektledare är en ny och spännande tjänst på Fastighet och service som ger en unik möjlighet för rätt person att utveckla nya arbetssätt inom våra fastighetsprojekt.

Som huvudprojektledare är ditt mål att överlämna en driftsatt byggnad eller anläggning redo för verksamheten att ta i bruk. Du kommer att leda, följa upp och samordna flera pågående under- och sidoprojekt. Här krävs samsyn, samarbete och problemlösning.

Rollen ställer höga krav på ett tydligt ledarskap då flera projekt pågår samtidigt och behöver samordnas för att få största möjliga utväxling. Din roll innebär att du aktivt leder projekten och dess tidplaner samt att du säkerställer kommunikationen mellan
projekten. I din roll ligger även ansvar för att följa upp och avrapportera till styr- och programledningsgrupper. Omvärldsanalyser kommer att vara ett viktigt verktyg för dig för att hålla dig uppdaterad om andra bolags arbetssätt inom liknande projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som relevant för tjänsten. Du har flerårig yrkeserfarenhet som projektledare för stora, komplexa projekt. Din talade och skrivna svenska liksom engelska är god. Vi ser det som meriterande om du är certifierad projektledare och/eller har erfarenhet av fastighetsprojekt i installationstäta miljöer.

Som person har du en god ledarskapsförmåga, är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera efter individer och intressegrupper. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat och du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört, prestigelöst och smidigt sätt.

Annat viktigt att veta

Vårt kontor finns inom Akademiska sjukhusets område i nyrenoverade historiska lokaler från 1800-talet.

Din ansökan vill vi ha senast den 14 jan 2018.

Information om tjänsten lämnas av rekryteringskonsulterna Anna-Karin Moazzami eller Alicia Karlsson; 018-100 112

Krav
Akademisk examen från högskola/universitet eller arbetslivserfarenhet som vi betraktar som likvärdig.
Flerårig yrkeserfarenhet som projektledare för stora, komplexa projekt
God svenska/engelska i tal och skrift.

Meriterande
Erfarenhet av fastighetsprojekt i installationstäta miljöer.
Certifierad projektledare

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Fastighet och service, Region Uppsala

Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Mer information finner du på hemsidan, www.regionuppsala.se

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- annonsföretag, då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.