SSP är det ledande restaurangföretaget inom resemiljöer. SSP driver restauranger, barer, caféer och butiker på flygplatser, järnvägsstationer, vägkrogar, gallerior, konferenscenter, idrottsarenor samt inom andra trafikplatser. Efter 60 år i branschen har SSP idag över 30 000 medarbetare som tar hand om en miljon kunder varje dag. Företaget har verksamhet på ca 130 flygplatser och ca 270 järnvägsstationer samt driver över 2000 enheter i 29 länder över hela världen.

SSP har en bred portfölj av över 300 internationella, lokala och franchisade varumärken. Bland dessa återfinns Upper Crust, Starbucks, Caffè Ritazza, Burger King, M&S Simply Food, Millies Cookies, O’Learys, Caviar House & Prunier samt de ledande asiatiska varumärkena Ajisen Ramen och Saboten, liksom attraktiva skräddarsydda koncept som till exempel Montreux Jazz Café i Genève och den prisbelönta Center Bar i Zürich.

Varumärkesportföljen skräddarsys för varje specifik plats och avgörs av variabler som till exempel passagerarprofil, kundernas behov, läge, storlek och utformning.

Läs mer på www.foodtravelexperts.com

Commercial Controller Pris & Sortiment till SSP Nordics

Vad gör rollen som Commercial Controller - Pris & Sortiment till SSP spännande?

Vi är i en period av förändring då vi bygger en nordisk organisation. Vi söker en Commercial Controller som ska vara ansvarig för rätt modellering av alla pris och sortimentinitiativ på en Nordisk nivå. Du rapporterar till Regional Commercial Control Manager och är placerad på Arlanda Flygplats, Stockholm. Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö där du ges ansvar från första dagen. Om du visar på positiva resultat och ambition är dina utvecklings- och karriärmöjligheter på SSP oändliga.

Övergripande roll:

Som Regional Commercial Controller -Pris och sortiment ansvarar du för att tillsammans med marknads teamet förbereda marknadsbudget, prognoser och långsiktiga planer likväl som att säkerställa framgångsrik implementation av planerna. Du arbetar tätt tillsammans med FP&A team och Commercial Controllers.

Exempel på arbetsuppgifter:

. Ansvarig för rätt modellering av alla pris och sortimentinitiativ på Nordisk nivå.
. Ansvarig för veckovis och månadsvis analyser av försäljningsmix, bruttomarginalsdifferenser etc. mot budget och prognoser
. Utveckla kommersiella initiativ inom pris och sortiment samt utveckla och förbättra system för analyser och information.
. Stödja kommersiella och Finansiella funktioner med rapporter och Ad hoc analyser.

Profil:

Vi söker dig som är kvalificerad Commercial Controller med examen inom redovisning, marknadsföring, finans eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Du ska ha minst 3 års erfarenhet som Commercial Controller inom områdena Food & Bevarage eller Retail. Avancerad expertis inom Microsoft Excell är ett krav.

För att lyckas i rollen ser vi att du är självgående och känner dig trygg i din analytiska förmåga. Med solid kommersiell erfarenhet har du kapacitet att hantera stora mängder data utan att tappa fokus på det kommersiella perspektivet. Din kommunikationsförmåga behöver vara utmärkt och du är en god lagspelare som är van vid att interagera med interna och externa intressenter.
Vi ser dig och självgående. Med stor motivation och drivkraft har du förmågan att snabbt lära dig och anpassa dig en komplex och föränderlig miljö. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
SSP