SSP är det ledande restaurangföretaget inom resemiljöer. SSP driver restauranger, barer, caféer och butiker på flygplatser, järnvägsstationer, vägkrogar, gallerior, konferenscenter, idrottsarenor samt inom andra trafikplatser. Efter 60 år i branschen har SSP idag över 30 000 medarbetare som tar hand om en miljon kunder varje dag. Företaget har verksamhet på ca 130 flygplatser och ca 270 järnvägsstationer samt driver över 2000 enheter i 29 länder över hela världen.

SSP har en bred portfölj av över 300 internationella, lokala och franchisade varumärken. Bland dessa återfinns Upper Crust, Starbucks, Caffè Ritazza, Burger King, M&S Simply Food, Millies Cookies, O’Learys, Caviar House & Prunier samt de ledande asiatiska varumärkena Ajisen Ramen och Saboten, liksom attraktiva skräddarsydda koncept som till exempel Montreux Jazz Café i Genève och den prisbelönta Center Bar i Zürich.

Varumärkesportföljen skräddarsys för varje specifik plats och avgörs av variabler som till exempel passagerarprofil, kundernas behov, läge, storlek och utformning.

Läs mer på www.foodtravelexperts.com

Commercial Controller till SSP Nordics

Vad gör rollen som Commercial Controller på SSP spännande?

Vi är i en period av förändring då vi bygger en Nordisk organisation. Vi söker en Nordisk Commercial Controller som kommer att arbeta med regionala affärsutvecklingsprojekt. Du rapporterar till Regional Commercial Control Manager och arbetar tätt tillsammans med de Nordiska finans funktionerna. Med placering på Arlanda Airport arbetar du över hela norden varpå resor förekommer. Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö där du ges ansvar från första dagen. Om du visar på positiva resultat och ambition är dina karriärmöjligheter inom SSP oändliga.

Övergripande roll:

Som Regional Commercial Controller är din huvuduppgift att stötta Regional Commercial Control Manager och det Nordiska finansiella teamet med insikter och analyser avseende den interna rapporteringen. I din roll ingår även att utveckla strukturer och processer som bidrar med värde till affären.

Exempel på arbetsuppgifter:

. Stödja vid förberedelse av veckovis, månadsvis och kvartalsvis granskning, budget och strategimaterial.
. Utveckling av verktyg och implementering av dem i finansfunktioner och affärsenheter.
. Hantera specifika projekt inom finansutveckling och ad hoc projekt.
. Utvecklingsprojekt, t.ex. riskhantering, interna revisioner och KPI delning.

Profil:

För att lyckas i rollen är du kvalificerad Commercial Controller med examen inom redovisning, marknadsföring, finans eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Med bevisad finans eller redovisningsbakgrund ser vi att du har minst 2 års relevant erfarenhet som Commercial Controller eller analytiker inom Food & Beverage/Retail. Avancerad expertis inom Microsoft Excell är ett krav, likväl som god kunskap inom Power Point, NAV och erfarenhet av olika rapporteringssystem.

Om du är analytisk och kreativ samt trivs i att utveckla och implementera nya idéer och koncept så kommer du att trivas i den här rollen. Du är motiverad att lära dig nya saker och utveckla dig själv på ett professionellt plan. Vidare är du ansvarsfull och proaktiv. Du måste ha mycket god kommunikationsförmåga och är en lagspelare som har förmågan och influera en komplex matrisstruktur. Flytande Engelska och Svenska i tal och skrift är ett krav

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
SSP