Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Verksamhetsområdet Medicinsk teknik, sjukhusfysik och it - MSI, verkar inom Region Uppsala för att betjäna patienten genom att stödja de medicinska och administrativa verksamheterna. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller verksamhetens IT-stöd och medicintekniska utrustningar. Verksamhetsområdet består f n av ca 190 medarbetare fördelade på tre avdelningar: IT, Sjukhusfysik och Medicinsk teknik.

Systemutvecklare integration

Avdelningen IT Infrastruktur behöver förstärka sitt team med en systemutvecklare inom integration.

Inom IT-avdelningen arbetar idag ca 110 engagerade och kompetenta medarbetare. IT-sektionen består av avdelningarna IT Drift, IT infrastruktur, IT Arbetsplats och IT Verksamhetsstöd. Hos oss möter du engagerade kollegor med skiftande kompetens som gör att vårt kunnande spänner över ett systems hela livscykel.

Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region.

Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare kommer du att driva utvecklingsprojekt från inhämtande av krav och kravanalys, via systemutveckling till förvaltning. Du har flera parallella projekt, allt från mindre anpassningar till större utvecklingar. Dina kunder finns inom hela Region Uppsala och du kommer att ha många kontaktytor.

Integrationsutvecklingen sker främst i Java. Vi arbetar agilt enligt ITIL. Som medarbetare inom IT-sektionen välkomnar vi och förväntar oss att du är delaktig i att utveckla våra interna processer och arbetsmetoder.

Kompetens
Vi vänder oss till dig som har flerårig erfarenhet av systemutveckling, bl a inom området integration. Du har relevant högskoleutbildning eller har inhämtat motsvarande kunskap på annat sätt. Du har erfarenhet av och aktuella kunskaper inom Java. Du har även kunskap inom XML/WSDL och REST. Mycket god svenska i tal och skrift liksom god engelska är ett krav. Har du tidigare arbetat i en större organisation med komplex IT-miljö kommer det att vara dig till nytta. Erfarenhet av MULE ESB liksom kunskap om IT-säkerhet är en merit.

Du är en person som drivs av att få skapa kvalitativa lösningar. Du förstår din roll i organisationen, där IT är ett verktyg och ett stöd för en välfungerande kärnverksamhet. Du har förmågan att flexibelt anpassa dig till samarbete med såväl IT-kunniga kollegor som kunder/beställare inom kärnverksamheterna.

Vad du får
Vi erbjuder dig en både omväxlande och ansvarsfull roll där du blir en viktig kugge i det maskineri som driver Akademiska sjukhusets och Region Uppsalas verksamhet framåt med hög kvalitet, kostnadseffektivitet och optimerade arbetsmetoder. Du kommer att ingå i en IT-sektion med hög kompetens och engagerade kollegor. Region Uppsala bedriver komplex och kunskapsintensiv verksamhet - här finns i stort sett oändliga möjligheter att lära sig nytt, inte bara inom ditt eget kunskapsområde. Du kommer också vara med och bidra till att din avdelning formar arbetsmetoder och strukturer som gör er till en effektiv och kundorienterad intern leverantör av IT-tjänster.

Även om IT-sektionen är en del av Akademiska sjukhuset så finns våra kunder inom en komplex helhet av vård och vårdnära verksamheter men även inom lokaltrafik, fastighetsförvaltning och administrativ förvaltning. Att navigera i en miljö som är både tekniskt och organisatoriskt komplex krävs förmåga att överblicka helheter, se synergier och samband men ger också stor stimulans i din vardag.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Din ansökan vill vi ha senast den 12 november 2017!

Fackliga representanter:
Vision, Jonas Wärnsberg, 018-611 21 91
Sveriges ingenjörer, Leif Sandberg, 018-611 60 65
Naturvetarföreningen, Gert-Ove Stångberg, 018-611 29 50

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se och ev. frågor hänvisas till rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.

Välkommen med din ansökan!

Krav
Flerårig erfarenhet av systemutveckling, bl a inom området integration
Relevant högskoleutbildning eller har inhämtat motsvarande kunskap på annat sätt
Erfarenhet av och aktuella kunskaper inom Java
Kunskap inom XML/WSDL
Kunskap inom REST
Mycket god svenska i tal och skrift liksom god engelska

Meriterande
Erfarenhet från större organisation med komplex IT-miljö
MULE ESB
Kunskap inom IT-säkerhet

Varaktighet/Arbetstid
Heltid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"- knappen.

Mer information finner du på hemsidan www.akademiska.se

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.