Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Verksamhetsområdet Medicinsk teknik, sjukhusfysik och it - MSI, verkar inom Region Uppsala för att betjäna patienten genom att stödja de medicinska och administrativa verksamheterna. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller verksamhetens IT-stöd och medicintekniska utrustningar. Verksamhetsområdet består f n av ca 190 medarbetare fördelade på tre avdelningar: IT, Sjukhusfysik och Medicinsk teknik.

Systemtekniker, monitorering

Avdelningen IT Infrastruktur behöver förstärka sitt team med en systemtekniker inom monitorering.

Inom IT-avdelningen arbetar idag ca 110 engagerade och kompetenta medarbetare. IT-sektionen består av avdelningarna IT Drift, IT infrastruktur, IT Arbetsplats och IT Verksamhetsstöd. Hos oss möter du engagerade kollegor med skiftande kompetens som gör att vårt kunnande spänner över ett systems hela livscykel.

Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region.

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker blir din primära uppgift att arbeta som specialist inom monitorering men kommer även att arbeta inom andra plattformar. Du ansvarar för att på ett proaktivt sätt utveckla övervakning av system, tjänster och infrastruktur. Du ansvarar för att larm tas om hand - felsöker, analyserar felkällor och säkerställer att felet åtgärdas.

Inom Region Uppsala arbetar vi huvudsakligen i en Windowsbaserad miljö. På serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux förekommer. Vi använder ärendehanteringssystemet EasIT.

I arbetet ingår att:
- tekniskt ansvara för, underhålla och utveckla vår övervakningsplattformar
- övervaka, felsöka och avhjälpa fel
- ta fram och underhålla dokumentation
- medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
- Medverka vid upphandlingar
- livscykelhantering

Kompetens
Vi vänder oss till dig som har flerårig erfarenhet av att övervaka system, tjänster och infrastruktur. Du har också flerårig erfarenhet av att arbeta i och utveckla Microsoft System Center Operations Manager 2012 (SCOM). Du har erfarenhet av att arbeta i Microsofts övriga produktutbud, t ex Windows server, PowerShell, Service Manager och SQL reporting services.

Region Uppsala erbjuder en komplex verksamhet och en komplex IT-miljö. För att bli framgångsrik i din roll är det viktigt med en förståelse för verksamhetens behov och IT-sektionens roll som verktyg och stöd för kärnverksamheten. Helhetssyn liksom vilja och intresse för samverkan över avdelnings- och gruppgränser är självklart.

Vad du får
Vi erbjuder dig en både omväxlande och ansvarsfull roll där du blir en viktig kugge i det maskineri som driver Akademiska sjukhusets och Region Uppsalas verksamhet framåt med hög kvalitet, kostnadseffektivitet och optimerade arbetsmetoder. Du kommer att ingå i en IT-sektion med hög kompetens och engagerade kollegor. Region Uppsala bedriver komplex och kunskapsintensiv verksamhet - här finns i stort sett oändliga möjligheter att lära sig nytt, inte bara inom ditt eget kunskapsområde. Du kommer också vara med och bidra till att din avdelning formar arbetsmetoder och strukturer som gör er till en effektiv och kundorienterad intern leverantör av IT-tjänster.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Vi tillämpar flextid, beredskap i hemmet kan komma att ingå.

Din ansökan vill vi ha senast den 12 november 2017!

Fackliga representanter:
Vision, Jonas Wärnsberg, 018-611 21 91
Sveriges ingenjörer, Leif Sandberg, 018-611 60 65
Naturvetarföreningen, Gert-Ove Stångberg, 018-611 29 50

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se och ev. frågor hänvisas till rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.

Välkommen med din ansökan!

Krav
Flerårig erfarenhet av att övervaka system, tjänster och infrastruktur
Flerårig erfarenhet av att arbeta i och utveckla Microsoft System Center Operations Manager 2012 (SCOM)
Erfarenhet av att arbeta i Microsofts övriga produktutbud, t ex Windows server, PowerShell, Service Manager och SQL reporting services
Mycket god svenska i tal och skrift, liksom god engelska i tal och skrift

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid
Heltid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"- knappen.

Mer information finner du på hemsidan www.akademiska.se

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.