Marine Jet Power är ett Uppsalabaserat företag verksamt på den internationella marina marknaden med kontor i USA, England och Sydkorea. Företaget utvecklar, tillverkar och distribuerar vattenjetaggregat i världsklass och täcker effektmässigt hela spannet från 112 kW till 15 MW. Marine Jet Powers produkter innefattar applikationer för allt från statliga marina patrullbåtar, större passagerarbåtar samt lyxyachts till arbetsbåtar. De unika produkterna efterfrågas på den globala marknaden och företaget ser en stark tillväxt de närmaste åren.

Utvecklingsingenjör

Marine Jet Power AB befinner sig i stark tillväxt och har flera intressanta projekt på gång framöver. För att fortsätta växa och behålla sin världsledande position på marknaden söker vi nu en driven Utvecklingsingenjör som får en viktig roll i företagets tillväxtresa framåt!

Som medarbetare på Marine Jet Power får du möjligheten att vara med och påverka framtiden för ett expansivt företag som är unikt på marknaden. Marine Jet Power har idag 55 medarbetare vilket gör samarbetet nära och beslutsvägarna korta.

Arbetsuppgifter
Som Utvecklingsingenjör får du en viktig roll vad gäller konstruktionen av våra vattenjetaggregat som levereras över hela världen. Du kommer få en varierad roll som innefattar allt från utveckling av nya produkter, förbättring och utveckling av befintligt produktsortiment samt kundspecifika lösningar. De utvecklingsprojekt du arbetar med omfattar hela kedjan från idé till färdigt vattenjetaggregat i produktion. Som Utvecklingsingenjör kommer du i kontakt med många olika typer av konstruktionsrelaterade frågeställningar kring vattenaggregatet, dess olika delsystem samt olika materialval.

Vi söker dig som är driven, engagerad och självgående. Du är en lösningsorienterad person med en god beslutsamhetsförmåga som i ditt arbete stimuleras av att både självständigt och i grupp kreativt arbeta med utveckling och problemlösning. Vidare ser vi att du har en god samarbetsförmåga och jobbar bra i team då du kommer att samarbeta internt och även externt med våra kunder och leverantörer.

Dina kvalifikationer
Du är civil- eller högskoleingenjör inom Maskinteknik/Naval Architecture/Marina system. Du har flerårig yrkeserfarenhet från konstruktionsarbete. Har du även erfarenhet av att arbeta med svetsande konstruktioner, hydraulik samt design av gjutna detaljer i aluminium och stål är det ett stort plus. Produktkunskap och kännedom om vattenjetaggregat eller annan marin propulsion ses som mycket meriterande. Du har goda kunskaper inom CAD och PDM-system. Har du goda kunskaper inom de system som används av Marine Jet Power (Solid Works, Inventor och EPDM) ser vi det som mycket meriterande. Vidare behärskar du konstruktörsverktygen, har vana av att arbeta med toleransanalys och besitter god kunskap om olika materials egenskaper. Erfarenhet från FEM samt CFD ses som meriterande. Då vi verkar på en internationell marknad är det viktigt att du utöver en mycket god svenska har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Vi erbjuder dig en dynamisk miljö med spännande produkter. Du kommer att bli en del av ett välfungerande team och får jobba i en kreativ miljö. Hos oss har du möjligheter att utvecklas och du får vara med i hela kedjan från idé till slutprodukt.

Övrig information
Placeringsort Uppsala.
Marine Jet Power följer kollektivavtal.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se och eventuella frågor hänvisas till ansvarig rekryteringskonsult Alicia Karlsson, 018-100 112.

Urval sker löpande så se därför till att skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 19 november.

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav
Civil- eller högskoleingenjör inom Maskinteknik/Naval Architecture/Marina system eller annan likvärdig inriktning
Yrkeserfarenhet av konstruktionsarbete
Goda kunskaper inom CAD

Meriterande
Mer än 5 års erfarenhet av konstruktionsarbete
Erfarenhet av att arbeta med svetsade konstruktioner
Erfarenhet av design av gjutna detaljer i aluminium och stål
Goda kunskaper gällande hydraulik
Erfarenhet av att arbeta i Solid Works och/eller Inventor
Erfarenhet av att arbeta i PDM-systemet EPDM
Erfarenhet av att arbeta med FEM/CFD
Erfarenhet från den marina industrin
Erfarenhet av att arbeta med vattenjetaggregat eller annan marin propulsion

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Marine Jet Power AB

Ansökan:
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Mer information finner du på www.marinejetpower.com

Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- annonsföretag, då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.