Djurhälsoveterinär till Örebro

Växa Sverige söker djurhälsoveterinärer, med intresse för mjölkkor, till Örebro.
Vår nuvarande veterinär ska bli föräldraledig och nu söker vi söker Dig som vill arbeta med förebyggande djurhälsorådgivning. Att lyssna, fråga, värdera och ge konstruktiva råd blir din vardag. I nära samarbete med djurägare och djurskötare och i samverkan med produktionsrådgivare och husdjurstekniker skapar du hållbara strategier för djurhälsa och produktionsekonomi i våra lantbruksföretag.

I arbetsuppgifterna ingår:
Förebyggande djurhälsoarbete i besättningarna med fruktsamhetsrådgivning, juverhälsa, klövhälsa, kalvhälsa m.m. Arbete inom ramen för Hälsopaket Mjölk. Tillsyn av våra djurägarseminörer, smittskyddsprogram och husdjursteknikers arbete. Utbildning av föreningens egen personal och lantbrukare. All arbetstid är förlagd till dagtid - inga jourer och inget nattarbete. Vid enstaka tillfällen kan det bli frågan om att medverka vid någon kvällsaktivitet.

Lämplig utbildning och erfarenhet
Du är idag veterinär, företrädesvis inom lantbrukssektorn med ett stort intresse och engagemang för kor i allmänhet och mjölkkor i synnerhet. Ny teknik och samspel mellan djur, teknik och djurskötare tilltalar dig. Du skapar själv kundkontakt genom ditt öppna sätt och din förmåga att kunna engagera människor. Det finns möjlighet till handledning om du inte har så stor erfarenhet med dig.

Meriterande
Både AI-kompetens och behörighet att utföra Hälsopaket Mjölk, utbildning i Smittsäkrad besättning samt ViLA-behörighet är starkt meriterande.

Omfattning och placeringsort
Tjänsten är ett vikariat på 80 - 100 % med början december 2017 och framtill minst februari 2019 med möjlighet till förlängning.

Har du frågor är du välkommen att kontakta
Avdelningschef Djurhälsa, Margareta Båtelsson 010-4710773 (obs alla ansökningar ska göras via jobbet.se se "knappen" längst ned.
Per Arnesson, Djurhälsoveterinär, Facklig förtroendeman för SVF, telefon 010-471 04 21.

Ansökan senast 2017-10-20
Skicka in din ansökan omgående (rekryteringen startar nu och tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång)

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid
6 månader eller längre
December 2017 - februari 2019
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Växa Sverige

Växa Sverige
Växa Sverige verkar för att öka svensk mjölkproduktion – Nu fortsätter vi att utveckla företaget och behöver fler medarbetare! Vår vision är att vara ett alert och innovativt företag som skapar en hållbar, konkurrenskraftig lantbruksproduktion! Vi har ett 30-tal driftsplatser och omsätter strax under 400 MSEK. Våra drygt 450 kunniga och engagerade medarbetare är alltifrån experter, produktutvecklare, rådgivare till support-, semin- och fältpersonal samt kvalificerade djurskötare. Välkommen till ett piggt team med närhet till kund!

Ansökan 

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen! 


Mer om företaget och våra produkter hittar du på hemsidan, www.vxa.se


Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- annonsföretag, då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.