Region Uppsala med sina många olika verksamhetsområden sjuder av ambitioner och förbättringsarbete. Här möter du kompetenta kollegor, engagerade ledare och får en spännande inblick i det komplexa maskineri som driver en av vårt samhälles absolut viktigaste funktioner framåt. Resurscentrum ger ledningsstöd och administrativt stöd till Region Uppsalas verksamheter och till Regionkontoret. Vi hanterar bland annat löneutbetalningar, kund- och leverantörsfakturor och bokslut för hela Region Uppsala. Vi har också det övergripande ansvaret för Region Uppsalas arkiv- och dokumenthantering. En annan stor del av vår verksamhet handlar om att förvalta och utveckla Region Uppsalas vårdsystem och administrativa system. Vi är också en serviceorganisation till vår befolkning och våra patienter i olika administrativa frågor.


HR-ansvarig

Vi söker dig som vill ta HR-ansvaret för Resurscentrum Region Uppsala, en spännande förvaltning som arbetar med utveckling och driver ett arbete med ständiga förbättringar. Våra dryga 160 medarbetare är verksamma inom områden som ekonomi- och personaladministration, patientadministration, systemförvaltning och arkiv.

Vi söker dig som hittat hem i det breda HR-arbetet, som trivs med operativa uppgifter kombinerat med ett verksamhetsövergripande ansvar för HR-processer och -utveckling. Som HR-ansvarig kommer du att tillhöra förvaltningsdirektörens stab och ha en plats i ledningsgruppen. Du kommer även att ingå i något av de regionövergripande HR-nätverken.

Arbetsuppgifter

I den operativa delen av ditt arbete finns det traditionella HR-arbetet med rehabilitering, rekrytering, arbetsmiljöfrågor o s v. Inom förvaltningen finns ett 15-tal chefer för vilka du är ett stöd när arbetsrättsliga eller andra frågor uppstår. Du medverkar vid behov i rehabiliterings- och andra möten, har kontakt med myndigheter och hanterar även en del av den administration som naturligt uppstår i en HR-funktion.

Som HR-ansvarig har du också ett strategiskt ansvar att driva arbetet med t ex kompetensförsörjningsstrategi och lönekartläggning. Du driver arbetet med att följa upp den årliga medarbetarundersökningen i nära samarbete med organisationens chefer. Du är också drivande i att implementera arbetet med en hälsofrämjande arbetsplats.

Din person

Vi vänder oss till dig som har den personliga mognad och trygghet som gör att du på ett situations- och individanpassat sätt kan ge stöd till våra chefer. Du är drivande och initiativtagande - ser vad som behöver göras och initierar åtgärder. Du trivs med en blandning av operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du stimuleras av att ha mål att nå och ett eget ansvar för att nå dem.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom HR-området och minst fem års erfarenhet av en roll som liknar denna. Du är van att arbeta inom en organisation där mycket bygger på processer, riktlinjer och policys. Du har flera års erfarenhet av konsultativt, situationsanpassat chefsstöd. Du är också van att som projektledare eller på annat sätt driva olika HR-frågor. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift.

Erfarenhet från HR-arbete inom offentlig sektor är en merit men inget krav.

Annat viktigt att veta

Din placering blir hos Resurscentrum Region Uppsala som sitter i trevliga lokaler i Uppsala Business Park.

Ev frågor besvaras av rekryteringskonsulter Anna-Karin Moazzami och Sara Björkman, 018-100 112.

Din ansökan vill vi ha senast den 16 oktober 2017.

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav
Högskoleutbildning inom HR-området
Minst fem års erfarenhet av liknande roll
Erfarenhet av att arbete inom en organisation där mycket bygger på processer, riktlinjer och policys
Flera års erfarenhet av konsultativt, situationsanpassat chefsstöd
Erfarenhet av att driva projekt och frågeställningar inom HR-området

Meriterande
Erfarenhet av HR-arbete i offentlig sektor

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Resurscentrum

Ansökan

Skicka in din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen.

Vill du veta mer om oss är du välkommen att besöka vår hemsida, www.regionuppsala.se

Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.