Med 8.000 anställda, 1.000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som regionsjukhus är Akademiska också leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områdena kemi och farmakologi. Vi ger även stöd för patientnära analysverksamhet inom sluten och öppen vård. Inom KKF arbetar ca 140 medarbetare. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189.

Avdelningschef, klinisk kemi och farmakologi

Med engagemang och kunskap strävar vi efter att bli det ledande universitetssjukhuset i Sverige. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling. Hos oss får du möjligheten att utveckla och utvecklas. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter. Vill du vara med?

Ditt uppdrag
Inom KKF finns idag fem avdelningar, som avdelningschef är du direkt underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. I nära samarbete med dina chefskollegor har du ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhet/verksamhetsutveckling. Du leder, följer upp och är i högsta grad delaktig i att utveckla såväl verksamhet som organisation och medarbetare.

Du kommer ha personalansvar för ett drygt 20-tal medarbetare, bland dem finns processansvariga som arbetsleder den löpande verksamheten. Några viktiga fokusområden för dig som avdelningschef är en välfungerande bemanning, ett coachande och stödjande ledarskap och arbete med ständiga förbättringar och utveckling.

Din person och bakgrund
Du är en coachande ledare som inspirerar till förändring och utveckling. Du har hög förmåga att skapa goda samarbeten, du uppmanar till delaktighet och engagemang och är tydlig i dina budskap och beslut.

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och som har minst 3-5 års yrkeserfarenhet av arbete som chef där fullt personalansvar ingått. Har du insikt i hur det laborativa arbetet bedrivs inom en kvalitetssäkrad verksamhet ser vi det som meriterande.

Vårt erbjudande
För att du ska få bästa möjliga start som vår nya kollega kommer du att få en genomarbetade introduktion där du får "praktisera" i våra olika processer - för att lära känna såväl organisation som arbetskamrater. Du kommer få utbildning i våra systemstöd och genomgå såväl operativt som strategiskt chefsprogram. Du kommer också ha ett gott stöd i dina kollegor i ledningsgruppen för att komma in i verksamheten på ett bra sätt. I rollen kommer du få stor inverkan på sektionens framtida utveckling.

Övrig information
Din arbetsplats kommer att vara på Akademiska sjukhuset, ing 61.
Tjänsten är heltid. Tillträde enl överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se, vid eventuella frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami på tel 018-100 112.

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Din ansökan vill vi ha senast den 19 november 2017

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav
Relevant högskoleexamen
Minst 3-5 års yrkeserfarenhet som chef där fullt personalansvar ingått
God svenska i tal och skrift
God engelska i tal och skrift
Goda datorkunskaper

Meriterande
Erfarenhet av att leda verksamhet i förändring
Erfarenhet från laboratorieverksamhet, sjukvård eller sjukvårdsnära verksamhet

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Mer information finner du på hemsidan, www.akademiska.se

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag, då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.