Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Verksamhetsområdet Medicinsk teknik, sjukhusfysik och it - MSI, verkar inom Region Uppsala för att betjäna patienten genom att stödja de medicinska och administrativa verksamheterna. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller verksamhetens IT-stöd och medicintekniska utrustningar. Verksamhetsområdet består f n av ca 190 medarbetare fördelade på tre avdelningar: IT, Sjukhusfysik och Medicinsk teknik.

Lösningsarkitekt

Akademiska sjukhuset behöver nu förstärka sitt team med en lösningsarkitekt till avdelningen IT Verksamhetsstöd

Inom IT-avdelningen arbetar idag ca 110 engagerade och kompetenta medarbetare. IT-sektionen består av avdelningarna IT Drift, IT infrastruktur, IT Arbetsplats och IT Verksamhetsstöd. Hos oss möter du engagerade kollegor med skiftande kompetens som gör att vårt kunnande spänner över ett systems hela livscykel.

Arbetsuppgifter
Som lösningsarkitekt medverkar du i IT-projekt inom hela Region Uppsala. Du möter därmed verksamheter inom såväl vård som lokaltrafik och olika typer av administrativt stöd. I dina arbetsuppgifter ingår att designa IT-lösningar baserat på kundens krav och behov. Hos Region Uppsala är lösningsarkitekten en uppskattad kompetens, både av verksamhetens representanter och våra tekniska projektledare. Som specialist i olika IT-projekt säkerställer du kvalitén genom att leverera tekniska lösningar utifrån ett långsiktigt hållbart perspektiv med fokus på funktionalitet, säkerhet och tillförlitlighet. Utöver att medverka vid införandet av nya programvaror och system är du också involverad i förvaltningen av befintliga system, t ex vid systemuppdateringar. Som en del av IT-arkitektgruppen förväntas du också bidra till internt förbättringsarbete och kunskapsutbyte.

Kompetens
Vi söker dig med högskoleutbildning inom IT-området Du har flera års erfarenhet av att arbeta i en roll som kräver förmågan att förstå verksamhetsbehov och kunna anpassa dem till tekniska förutsättningar, i en verksamhet som har höga krav på IT-säkerhet och tillförlitlighet. Mycket god svenska liksom god engelska, både i tal och skrift är en förutsättning. Vi ser det som meriterande om du är certifierad IT-arkitekt.

Som person är du social och kundorienterad. Du har förmågan att flexibelt och prestigelöst anpassa dig till samarbete med personer som har olika kunskapsnivåer och perspektiv. För att bli framgångsrik i rollen har du lätt för att organisera, planera och prioritera i ditt arbete och du är van att överblicka komplexa helheter och sammanhang.

Vad du får
Vi erbjuder dig en både omväxlande och ansvarsfull roll där du blir en viktig kugge i det maskineri som driver Akademiska sjukhusets och Region Uppsalas verksamhet framåt med hög kvalitet, kostnadseffektivitet och optimerade arbetsmetoder. Du kommer att ingå i en IT-sektion med hög kompetens och engagerade kollegor. Region Uppsala bedriver komplex och kunskapsintensiv verksamhet - här finns i stort sett oändliga möjligheter att lära sig nytt, inte bara inom ditt eget kunskapsområde. Du kommer också vara med och bidra till att gruppen av IT-arkitekter formar arbetsmetoder och strukturer som gör er till en effektiv och kundorienterad intern leverantör av IT-tjänster.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Din ansökan vill vi ha senast den 19 oktoberg 2017!

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se och ev. frågor hänvisas till rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.

Välkommen med din ansökan!

Krav
Högskoleutbildning inom IT-området.
Flera års erfarenhet av en roll inom IT som kräver förmågan att förstå verksamhetsbehov och anpassa dem till tekniska förutsättningar.
Erfarenhet från verksamhet med höga krav på it-säkerhet.
Mycket god svenska i tal och skrift.
God engelska i tal och skrift.

Meriterande
Certifierad IT-arkitekt.

Varaktighet/Arbetstid
Heltid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"- knappen.

Mer information finner du på hemsidan www.akademiska.se

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.