Utvecklingschef till Växa Sverige

Utvecklingschef till Växa Sverige

Vi söker dig som vill leda och övergripande ansvara för innovation och utveckling inom kunskapsområdena avel, foder och djurhälsa. Du kommer att leda avdelningen Kunskap & Utveckling som arbetar med forskningsförmedling och kunskapssupport inom mjölk- och köttproduktion samt ansvarar för uppdrag som officiell avelsförening, hälsokontroll för mjölkkor, BVD-programmet, smittsäkrad besättning och frivilliga salmonellaprogrammet.

Om rollen

Du kommer att vara ytterst ansvarig för utveckling, samordning och leveranser av projekt till Växa Sverige och våra samarbetspartners. Du driver, samordnar och arbetar proaktivt i dessa frågor i linje med vår vision "att vara ett alert och innovativt företag som skapar en hållbar, konkurrenskraftig lantbruksproduktion" baserat på årlig verksamhetsplan och budget. Du ansvarar också för det strategiska samarbetet med Växa Sveriges nordiska partners och nationala intressenter som SLU, SVA, SJV.

Övergripande arbetar du med att:
- Att stödja Växa Sverige med expertkunskap, kompetensutveckling och projektarbete
- Fånga upp behov av ny forskning och kunskap hos rådgivare och kunder för att stärka Växa Sveriges verksamhet och kundernas lönsamhet.
- Bevaka och aktivt jobba med att stärka behovsdrivna forsknings- och innovationsfrågor samt samverka med forskare på nationell och internationell nivå i frågan.
- Upprätta och underhålla kontakter med externa intressenter samt representera Växa Sverige i olika samarbetsorgan med myndigheter och näringens övriga organisationer.

Rollen är direkt underställd VD och du är medlem i Växa Sveriges ledningsgrupp.
Du ansvarar för utveckling och kompetensförsörjning inom avdelning Kunskap & Utveckling. Avdelningen är indelad i tre sektioner; Foder, Avel och Djurhälsa och har 20 medarbetare. Du har direkt personalansvar för medarbetarna inom Foder och Avel, samt övergripande ansvar för veterinärerna.

Din profil
Kompetenskrav
- Akademisk utbildning i första hand veterinärexamen alternativt agronomexamen
- Doktorsexamen
- Ledarskapsutbildning

- Erfarenhet av personalledning samt förmåga att coacha och motivera medarbetare
- Erfarenhet av forskning inom närliggande ämnesområden är meriterande
- Erfarenhet av samarbete med universitet, myndigheter och näringens övriga organisationer
- Kunskap till ekonomi- och projektstyrning
- Goda kunskaper i engelska, skrift och tal

Personliga egenskaper
Som person är du mål och resultatinriktad. Du har höga ambitioner och är affärsmässig och lösningsorienterad. Du ser möjligheter och har förmåga att motivera andra. Du har en bra kommunikationsförmåga, är öppen och teaminriktad.
Det här en central och långsiktig roll där du har stora möjligheter att påverka ditt arbete och du kommer att arbeta i en dynamisk och trevlig miljö med glada och engagerade kollegor.

Omfattning och placeringsort:
Heltid. Tillsvidare. Placeringsort Stockholm.

Ansök senast 11 september
Vi arbetar löpande med urvalet och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Dorit Greve 070-534 02 24, Dorit.Greve@vxa.se .

Facklig kontaktperson:
Claes Åkerberg, Akademikerna, claes.akerberg@vxa.se, tel 010-471 03 14

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Växa Sverige

Om Växa Sverige
Växa Sverige ägs och arbetar för 7000 medlemmar som också är kunder. Vi är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag med en omsättning på 391 Mkr och vänder oss främst till mjölk- och köttföretagare. Vi är 550 anställda (287 på heltid) och vi finns från norra till södra Sverige på 29 driftsplatser. Vi är landets största husdjursförening och ansvarar också för de officiella uppdragen kring kokontroll, avelsvärdering och smittskyddsprogram, samt det nordiska samarbetet när det gäller Norfor och NAV.


Ansökan 

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen! 


Mer om företaget och våra produkter hittar du på hemsidan, www.vxa.se


Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- annonsföretag, då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.