Advokatfirman Lindahl är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg och Örebro. De senaste åren har byrån vuxit i storlek med omkring 30 medarbetare och 60 miljoner kronor i omsättning per år. Under 2016 var omsättningen 676 miljoner kronor. Idag är vi totalt ca 400 medarbetare, varav två tredjedelar är jurister. På Uppsalakontoret är vi för närvarande 45 medarbetare och vi sitter i moderna lokaler i centrala Uppsala.

Assistent, redovisningsekonomi och insolvensutredning

Till vårt kontor i Uppsala söker vi nu en assistent till insolvensgruppen. Vi erbjuder dig en trevlig och modern arbetsplats med högt i tak och god gemenskap.

Arbetsuppgifter
Som en del av insolvensgruppen arbetar du tillsammans med förvaltare, biträdande jurister och andra assistenter. Ditt ansvar är att hantera den löpande ekonomin för företag försatta i konkurs. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat bokföring, redovisning av moms, löner och slutredovisning. Utöver detta ingår även administrativa uppgifter som att skicka brev och mail, ta fram Power Point-presentationer och dokumenthantering. Ditt arbete innebär också ett moment att vara "ekonomidetektiv" - den bokföring vi övertar från konkursboet är ibland ofullständig. Du behöver hitta avvikelser och fel, skapa samband och struktur innan du kan gå vidare med det löpande ekonomiarbetet.

Om dig
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning med ekonomiinriktning och minst två års erfarenhet av redovisningsarbete. Du har goda kunskaper i svenska samt engelska i både tal och skrift. Vi ser att du är en systemkunnig person och att du har erfarenhet av att arbeta i affärssystem. Goda kunskaper i Excel är en förutsättning. Om du har tidigare erfarenhet av löneadministration eller tidigare har arbetat med redovisning i olika företag, exempelvis på en redovisningsbyrå, ser vi det som meriterande.

Som person vill du ha ordning och reda omkring dig och du är strukturerad i ditt arbete. Du gillar siffror och har en analytisk förmåga. Du tycker om och har fallenhet för felsökning och problemlösning. Du har en god samarbetsförmåga och du ser det som en självklarhet att stötta och hjälpa kollegor i deras uppgifter när behov uppstår.


På Lindahl är tydlighet och prestigelöshet viktiga egenskaper för att skapa ett bra klimat kollegor emellan. Det är i relationen till varandra som vi definierar vilken byrå vi är och på Lindahl finns det vi kallar Lindahlandan. I korthet handlar Lindahlandan om gott kamratskap med mycket kul och inget nonsens - något vi tror är en stor del i skapandet av både en framgångsrik advokatbyrå och en uppskattad arbetsplats. Oavsett vilken roll du har på Lindahl präglas arbetet av teamarbete och kvalitetstänkande.

För sina anställda har Lindahl bra förmånspaket och en väldigt god sammanhållning med såväl trevliga aktiviteter som friskvård. Kontoret finns i nya, fina lokaler i centrum av Uppsala.


Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80%, 6 månaders provanställning tillämpas.

Din ansökan vill vi ha senast den 15 augusti.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se och ev. frågor hänvisas till rekryteringskonsult Sandra Sjöberg, 018-100112.

Välkommen med din ansökan!

Krav
Gymnasieutbildning med ekonomiinriktning
Minst 2 års yrkeserfarenhet av redovisningsarbete
Erfarenhet av arbete i affärssystem
Goda kunskaper i Excel
God svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet av löneadministration
Erfarenhet av redovisningsarbete i olika företag, exempelvis på en redovisningsbyrå

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Advokatfirman Lindahl

Ansökan:
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Mer information om oss hittar du på www.lindahl.se

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.