Region Uppsala med sina många olika verksamhetsområden sjuder av ambitioner och förbättringsarbete. Här möter du kompetenta kollegor, engagerade ledare och får en spännande inblick i det komplexa maskineri som driver en av vårt samhälles absolut viktigaste funktioner framåt. Resurscentrum ger ledningsstöd och administrativt stöd till Region Uppsalas verksamheter och till Regionkontoret. Vi hanterar bland annat löneutbetalningar, kund- och leverantörsfakturor och bokslut för hela Region Uppsala. Vi har också det övergripande ansvaret för Region Uppsalas arkiv- och dokumenthantering. En annan stor del av vår verksamhet handlar om att förvalta och utveckla Region Uppsalas vårdsystem och administrativa system. Vi är också en serviceorganisation till vår befolkning och våra patienter i olika administrativa frågor.


Central objektspecialist R7e-arkiv

Är du utbildad arkivarie och vill arbeta i en koordinerande och serviceinriktad roll? Då kan det vara dig vi söker till tjänsten som central objektspecialist för R7e-arkiv!

Om regionarkivet
Regionarkivet har på uppdrag av arkivmyndigheten det övergripande ansvaret för Region Uppsalas dokument- och arkivhantering. En viktig uppgift är att främja arkivens tillgänglighet för kulturell verksamhet och forskning. I uppdraget ingår bland annat arkivtillsyn och rådgivning samt att ansvara för Region Uppsala slutarkiv.

Flera landsting - ETT gemensamt e-arkiv!
R7e-arkiv är ett arkiv som gör det möjligt att arkivera och lagra elektronisk information. R7e-arkiv tar emot leveranser av information i form av godkända format som gör det möjligt att söka i materialet både nu och i framtiden. Landstingens information är en värdefull resurs idag och i framtiden. Det finns krav i lagstiftningen på att stora delar av denna information ska bevaras och lösningen R7e-arkiv gör detta möjligt.

R7e-arkiv har tagits fram i en unik samverkan av de tio landsting som ingår i R7e-arkiv. Konceptet innebär att flera landsting/regioner och framtida aktörer kan dela på ett gemensamt e-arkiv med gemensam drift och förvaltning. Åtkomsten till den levererade informationen styrs med behörigheter.

Om tjänsten
Den centrala objektspecialisten ingår i den gemensamma R7e-arkivförvaltningen där det inom Region Uppsala finns en central förvaltningsledare och ytterligare en central objektspecialist och i övrigt ett tiotal personer spridda på andra landsting. Tjänsten kommer även innebära viss tjänstgöringsgrad på Regionarkivet där du har din formella anställning.

I dina uppgifter ingår:
- 2:a linjens support mot landsting och regioner
- projektledning och projektdeltagande av utvecklingsprojekt
- samordna och agera kontaktperson för R7e vid leveransprojekt
- att ta fram utbildnings- och informationsmaterial samt utbilda
- att ta fram och dokumentera rutiner och instruktioner för arbetet med R7e-arkiv lokalt och centralt
- testarbete
- ärendehantering, utredningar och problemlösning
- delta och vara sammankallande i olika samarbetsforum

I rollen ingår många kontakter med användare, verksamhetsrepresentanter och systemleverantörer. Du kommer också att samarbeta med den tekniknära IT-delen av förvaltningsorganisationen.

Din person
Vi vänder oss till dig som är genuint intresserad av arkivfrågor och trivs med förbättringsarbete. Du är prestigelös och ser lösningar och vägar framåt. Som arkivarie är du självklart noggrann och strukturerad men du har också en social och kommunikativ förmåga som gör att du lätt anpassar dig till olika situationer, människor och yrkesgrupper. Du trivs med att arbeta med rådgivning och utbildning och har en god pedagogisk förmåga.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad arkivarie och som gärna har yrkeserfarenhet av att arbeta med digital arkivering. Har du erfarenhet av att arbeta i en samordnande och koordinerande funktion är även det en stark merit. Då tjänsten innefattar en del resor är B-körkort ett krav. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift, även god engelska är önskvärt.

Övrig information
Tjänsten är på heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan senast 13 augusti 2017. Vi läser ansökningar löpande men med hänsyn till semestertider så har vi planerat att ha intervjuer i slutet av augusti.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se och ev. frågor hänvisas till rekryteringskonsult Sara Björkman sara.bjorkman@jobbet.se 018-100112.

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Resurscentrum

Ansökan

Skicka in din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen.

Vill du veta mer om oss är du välkommen att besöka vår hemsida, www.regionuppsala.se

Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.