Nexans är en global expert inom kabelindustrin och erbjuder med tyngdpunkt inom kraftöverföring ett omfattande urval av kablar och kabelsystemlösningar för infrastruktur, industri, installa­tion och lokala nätverk (LAN). Med industriell närvaro i 40 länder och kommersiell verksamhet över hela världen, har Nexans 26.000 anställda och en försäljning under 2015 på 6,2 miljarder euro. I Sverige har Nexans 500 anställda i Grimsås, Västergötland.

Projektsäljare

Har du flerårig erfarenhet av att arbeta med större projekt inom industri och infrastruktur? Vill du ha en ansvarsfull roll med varierade projekt och med Sverige, Finland samt Baltikum och delar av Europa som din arbetsplats? Då kan det vara dig vi söker till rollen som Projektsäljare hos oss på Nexans!

Arbetsuppgifter
Som Projektsäljare kommer du att ansvara för industri- och infrastrukturprojekt i främst Sverige och Finland samt Baltikum. Enstaka projekt i övriga Europa kan förekomma. Projekten är varierade och handlar om allt från hamnar, sjöfart, järnvägar och flygplatser till andra typer av bygg-, industri- och infrastrukturprojekt.

I rollen som Projektsäljare kommer du ansvara för hela försäljningsprocessen, från kundbearbetning och rådgivning till offert och kontraktsskrivning vid försäljning av kablar, kabelsystemlösningar samt logistiklösningar. Till din hjälp har du bland annat frontoffice som hjälper till med offerthantering samt framtagande av försäljningsstatistik. Nexans väletablerade varumärke och befintliga kundrelationer kommer att ge dig goda förutsättningar i din försäljning.

I denna tjänst kommer du att arbeta med stora projekt och genomföra större affärer vilket innebär längre säljcyklar. Du kommer att ha flertalet parallella projekt men du bör drivas av att arbeta långsiktigt och vara uthållig för att trivas i rollen som projektsäljare.

Vem söker vi?
Vi ser att du har flerårig erfarenhet av att arbeta med industri- och infrastrukturprojekt, exempelvis i rollen som projektledare eller projekteringsledare. Har du arbetat med försäljning inom relevant bransch ses det som mycket meriterande. Relevant eftergymnasial utbildning ses som ett plus. Goda kunskaper i svenska samt engelska i både tal och skrift är ett krav. Även B-körkort är ett krav.

Som person är du trygg och självgående. Du har en analytisk förmåga samt förstår vikten av att hålla dig uppdaterad och arbeta proaktivt för att lyckas väl i din roll. Som projektsäljare behöver du ha en förtroendeingivande framtoning samt en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Vidare är du kommunikativ och känner dig bekväm med att hålla presentationer på både svenska och engelska för beslutsfattare inom större företag.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Resor ingår i tjänsten.
Placeringsort är flexibel, önskvärt är att du har möjlighet att utgå från Stockholm eller Grimsås.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti.

Vid eventuella frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alicia Karlsson på tel: 018-100 112 alternativt alicia.karlsson@jobbet.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav
Flerårig erfarenhet av att arbeta med större projekt inom industri/infrastruktur eller liknande
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet av försäljning inom relevant bransch
Relevant eftergymnasial utbildning

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön + rörlig lön

Kontakta

Arbetsgivare
Nexans Sweden AB

Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Mer information finner du på hemsidan, www.nexans.se.

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag, då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.