Fastighet och service, Region Uppsala ansvarar för fastighetsförvaltning och verksamhetsanknuten service inom Region Uppsala. Vi omsätter drygt en miljard, förvaltar en lokalyta om 700 000 kvadratmeter och har ca 250 medarbetare. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården. Den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vår uppgift är att hyra ut lokaler, bygga om, bygga nytt och sköta drift och underhåll av Region Uppsalas fastigheter i länet. Om vi inte har egna lämpliga lokaler till någon verksamhet, hyr vi in av andra fastighetsägare. Läs gärna mer på www.regionuppsala.se

Driftoptimerare energi

Vad är viktigt för dig!
Den 1 januari bildades Region Uppsala. Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt. Fastighet och service, Region Uppsala är en viktig del i detta. Nu behöver vi bli fler som utvecklar, bygger och förvaltar våra sjukhus, vårdcentraler och övriga lokaler.

Fastighet och service är inne i en expansiv, förbättringstänkande och mycket spännande fas. Välkommen att söka dig till oss. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och goda arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt!

Vår verksamhet

Region Uppsala har sedan 2015 bedrivit ett stort energisparprojekt på uppdrag av Regionfullmäktige. Målet med projektet är att år 2018 ska Region Uppsala ha minskat sin energianvändning med 20%. Arbetet inom energiprojektet pågår aktivt och utfallet hitintills har varit mycket positivt.

Nu söker vi dig som initialt kommer bli del viktig resurs i projektet men som främst kommer få en viktig roll inom Fastighet och service vad gäller det fortsatta arbetet med att säkerställa en låg energianvändningsnivå i kommande förvaltningsfas.

Teknikavdelningen på Fastighet och service ansvarar för Region Uppsalas fastigheters funktion och standard över tid samt för att säkerställa att lagar och myndighetskrav efterlevs. Avdelningen arbetar med långsiktig strategisk teknikutveckling och systemuppbyggnad. Enheten Fastighetsdrift arbetar med tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll av Region Uppsalas fastigheter samt med tekniska installationer.

Arbetsuppgifter

Som driftoptimerare energi ingår du i teknikavdelningens stab tillsammans med en kollega i samma funktion samt el- och VVS-ingenjörer. I rollen ansvarar du för den månatliga rapporteringen och analysen av Region Uppsalas mediaförbrukning och energidata. Du kommer ha ett varierande och rörligt arbete med stora inslag av operativa arbetsuppgifter i samarbete med enhetens tekniker. Ditt ansvar är att löpande analysera effekterna av utförda energisparande åtgärder samt att kontinuerligt arbeta med driftoptimering och felsökning av våra fastighetsnära system. Du kommer att arbeta i energisparprojektet fram till avslut för att därefter ta över arbetet i förvaltning. Tillsammans ansvarar ni för hela Region Uppsalas fastighetsbestånd med en uppdelning mellan länet och Akademiska sjukhuset.

Din bakgrund och din person

Vi söker dig med relevant utbildning och som har minst några års yrkeserfarenhet av kvalificerat arbete med energieffektivisering och driftoptimering. Har du tidigare arbetat inom sjukvårds,- läkemedels- eller processindustrin bedöms det som meriterande. Du talar och skriver flytande svenska och dina dator- och systemkunskaper är mycket goda. B-körkort är ett krav.

Som person behöver du vara analytisk, nyfiken och ansvarstagande. Du driver ditt arbete med stort resultatfokus såväl självständigt som i samarbete med kollegor. Arbetet är rörligt med många kontaktytor varför du bör ha en god kommunikativ och social förmåga. Du trivs ute i verksamheten där du arbetar operativt och du är organiserad och strukturerad gällande det administrativa arbetet.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Du är placerad vid Fastighet och service, sjukhusvägen 14, ingång C1.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se, vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Björkman på tel: 018-100 112.

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Din ansökan vill vi ha senast den 6 augusti 2017. Intervjuer genomförs efter sista ansökningsdag.

Vad är viktigt för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Krav
Relevant utbildning.
Minst några års yrkeserfarenhet av kvalificerat arbete med energieffektivisering och driftoptimering.
Flytande svenska i såväl tal som skrift.
Goda dator- och systemkunskaper.
B-körkort.

Meriterande
Yrkeserfarenhet inom sjukvårds,- läkemedels- eller processindustrin.

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Fastighet och service, Region Uppsala

Ansökan:
Skicka in din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen.

Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.