Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2021-03-07

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Chef till enheten för ekonomi och styrning

Till kommunens centraliserade ekonomiavdelning söker vi en chef för enheten för ekonomi och styrning

Vill du leda utvecklingen av den övergripande ekonomi- och verksamhetsstyrningen i en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner! Hos oss har du chansen att göra skillnad, skapa mervärde och utveckla våra fantastiska medarbetare.

Vi söker nu en driven och nytänkande chef till enheten för ekonomi och styrning.

I rollen som chef kommer du att leda för controllers, ekonomer och strateger inom ekonomiavdelningen. Enheten har för närvarande 19 medarbetare. Enhetens uppdrag är att ge stöd till kommunens kontor/avdelningar/bolag gällande ekonomi- och verksamhetsstyrning, planering, uppföljning och analysarbete. Du är direkt underställd ekonomichefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Ekonomiavdelningen är placerad på kommunledningskontoret.

Du har ansvaret för att hålla ihop och utveckla kommunens budget- planerings- och uppföljningsprocesser. Inom enheten finns också en lokalcontrollerfunktion, bolagscontroller, finanshantering samt uppdraget att samordna kommunens internkontroll. Ditt uppdrag blir att ta tillvara enhetens gemensamma krafter och i samarbete med enheterna för redovisning och upphandling ge bästa möjliga stöd och underlag för styrning och prioritering till kommunens chefer och bästa möjliga beslutsunderlag till kommunens politiska ledning.

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på högskolenivå, bred kompetens inom ekonomiområdet och chefserfarenhet från politiskt styrd organisation. Du har gedigna kunskaper i såväl praktiskt som strategiskt ekonomiarbete. För denna tjänst krävs mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. 

Vi vill att du är strategisk och har ett brett angreppsätt på frågor som du driver med gott omdöme. Du är en tydlig ledare och coach med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Vi vill också att du är resultatorienterad och ser utveckling och förändringar som självklara delar av arbetet. Och sist, men inte minst, är du kommunikativ, kan du uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Ekonomiavdelningens ansvarsområde spänner över hela det ekonomiska spektret, såsom upphandling och inköp, ekonomisk planering, redovisning, uppföljning, analys, ekonomistyrning och målstyrning.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 7 mars 2021.
Urval och intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger på 0703-426600 eller via e-post sofie.skaranger@jobbet.se . Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Krav

  • Högskoleutbildning inom ekonomi
  • Tidigare chefserfarenhet från politiskt styrd organisation
  • Kunskaper i praktiskt och strategiskt ekonomiarbete
  • Mycket god svenska i tal och skrift