Platsannonsbild topp

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2021-11-30

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

IT-tekniker VMware

Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region. 

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena: IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Inom IT-centrum arbetar idag ca 170 engagerade och kunniga medarbetare fördelade på fyra avdelningar; IT Teknisk plattform, IT Drift, IT Verksamhetsstöd och IT support.
Vi är en heltäckande IT-organisation och kan i och med det erbjuda spännande och givande uppdrag samt karriärmöjligheter för våra medarbetare.

Vi behöver nu utöka med en erfaren IT-tekniker VMware inom Avdelningen IT Teknisk plattform och hoppas att du är den vi söker! 

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta som tekniker och ingå i det team som ansvarar för vår virtualiseringsplattform som bygger på VMware Cloud Foundation.

I arbetet ingår att:

 • tekniskt underhålla och utveckla vår virtualiseringsplattform
 • övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • ta fram och underhålla dokumentation
 • medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
 • vara stöd till vår IT-drift och till våra IT-arkitekter i teknikfrågor
 • livscykelhantering

På grund av de höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet som finns på vår plattform förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Du kommer även att vara med och påverka de val som Region Uppsala gör inom plattformen.

Du är van vid att arbeta både självständigt och i grupp, vara drivande och ha
helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet. Du har goda kunskaper i att förvalta och utveckla lösningar. 

För den intresserade medarbetaren finns goda möjligheter till en stimulerande arbetsmiljö med personliga utvecklingsmöjligheter.

Dina kvalifikationer och kompetens
Vi ser att du som söker har minst gymnasieutbildning inom IT eller motsvarande och flera års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter, gärna inom offentlig verksamhet. Högskole- eller universitetsutbildning inom IT är meriterande.

Vidare ser vi gärna att du har flera års erfarenhet av system, tjänster, och infrastruktur inom VMware samt god erfarenhet av att arbeta med Server OS som t.ex. Microsoft Server eller någon Linux dist. Kunskap om andra plattformar för virtualisering är meriterande. Du har mycket god erfarenhet av att arbeta i PowerShell eller andra scriptspråk.

Vidare har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt vana av att läsa arbetsrelaterad information på engelska och att få support på engelska.

Krav

 • Minst gymnasieutbildning inom IT eller motsvarande.
 • Flera års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter.
 • Flera års erfarenhet av system, tjänster, och infrastruktur inom VMware.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i PowerShell.

Meriterande

 • Arbetat inom offentlig verksamhet.
 • Högskole- eller universitetsutbildning.
 • God erfarenhet av att arbeta med Server OS som t.ex. Microsoft Server eller någon Linux dist.
 • Mycket god erfarenhet av att arbeta i VMware VCF.
 • Erfarenhet av att arbeta med andra virtualiseringsplattformar.
 • Behärskar andra scriptspråk.

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i din roll behöver du ha ett genuint teknikintresse, vara kommunikativ och kvalitetsfokuserad. Vi söker dig som är service- och lösningsinriktad och har egenskaper som starkt kundfokus, flexibilitet, vana att arbeta i projektform som alltid ser till kundnyttan och gillar samarbete. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är också viktiga egenskaper.

Övrig information
Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner.

Tjänsten är heltid, tillsvidare. Nattarbete/beredskap kan förekomma.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här. 

Din ansökan vill vi ha senast den 30 november 2021. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag.

Vi frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding, eva.gryding@jobbet.se, 070-445 13 39.

Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Välkommen med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.