Enhetschef Friab
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda.
Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov. Läs gärna mer om oss på www.friab.se

Friab logo

Arbetsgivare Friab

Region Södermanlands län

Bransch Chefer och verksamhetsledare, Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2022-01-27

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda.
Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov. Läs gärna mer om oss på www.friab.se

Verksamhetsområdesansvarig chef för enheter inom LSS

Friab LSS är inne i en tillväxtfas och söker nu en verksamhetsområdeschef med goda ledaregenskaper och erfarenheter inom LSS. Är du en person som drivs av att bygga upp verksamheter och inte är rädd för operativt arbete kan du vara den vi söker! Tjänsten innebär både övergripande strategiskt arbete samt operativt ansvar för våra LSS-enheter.

Om tjänsten

I rollen som chef ska du utveckla och driva en kvalitetsstyrd verksamhet med ett strategiskt fokus på tillväxt och utveckling. Det är viktigt att du trivs med att arbeta med verksamhetsnära ledarskap. Som chef ansvarar du för att skapa en trygg och utvecklande miljö med tydlig struktur och förutsägbarhet. Detta innebär ansvar över verksamhetsutveckling, kvalitet, HR-frågor, driftsbudget och planering av marknadsföringsinsatser. Du har placeringsansvar, är tillståndsbärare och en del av ledningsgruppen. Till din hjälp och stöd finns det föreståndare, arbetsledare samt pedagogiskt ansvarig inom verksamheterna.

Om enheterna

Verksamheterna återfinns i naturskön miljö i Södermanland. Lästringe Alma är beläget i Nyköpings kommun, Tystberga, och består av två gruppboenden, ett serviceboende samt tillhörande daglig verksamhet. Jonslund och Höjdens nybyggda gruppboende och dagliga verksamhet ligger i Vingåker.

Vi arbetar med beprövade arbetssätt och metoder som är anpassade för den målgrupp som vi arbetar med på respektive enhet. Grunden i vårt arbete är individen, tydlighet, visuell struktur och respekt.

Enheterna är inne i en utvecklingsfas och söker nu en övergripande chef med goda ledaregenskaper och relevanta erfarenheter inom LSS verksamheter.

Vi erbjuder dig

Rollen är ny vilket ger dig stora möjligheter att forma och bygga upp en fungerande organisation för verksamhetsområdet LSS inom Friab. Vi ser även en stark tillväxt för vår verksamhet vilket gör att rollen över tid kan utvecklas till att bli mer strategisk och mindre operativ. Som verksamhetsområdeschef kommer du att ha en viktig roll i vår organisation och självklart stora möjligheter att påverka. För oss på Friab är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare och erbjuder bla förmånlig friskvård och en utvecklande arbetsmiljö.  

Om dig

Vi söker dig med några års erfarenhet som föreståndare/chef inom LSS med relevant utbildning. Vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet av att belägga platser och tycker att det är stimulerande att få vidareutveckla framtida tillvägagångssätt i att bibehålla samt få nya placeringar och upprätthålla god efterfrågan till våra boenden och dagliga verksamheter.

Du ska ha lätt för att skapa förtroendefulla relationer samtidigt som du kan sätta gränser. Som person är du engagerad och ansvarstagande med förmåga att arbeta självständigt såväl som i team för att uppnå uppsatta mål. Flexibilitet och samarbetsförmåga är helt nödvändiga egenskaper. Du är tydlig och beslutsam, har hög integritet, är professionell och respektfull i ditt bemötande. Du känner arbetsglädje samt gillar ett högt tempo med fokus på lösningar. Du är prestigelös och tycker om att lära dig nya saker.

Information om anställningen

Tjänsten är placerad på våra LSS enheter enligt överenskommelse, men med stor flexibilitet. Tjänsten innebär resor. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Hansson på 0733-89 98 25.

Sök tjänsten senast den 27 januari. Rekrytering kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Som ett led i rekryteringsprocessen kommer även personlighetstester att tillämpas. Den som erbjuds anställning krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag ur rikspolisstyrelses belastningsregister.

Krav

  • Minst 3 års erfarenhet som föreståndare/enhetschef inom LSS
  • Relevant utbildning; Socionom, sociala omsorgsprogrammet eller motsvarande (180 hp)

Meriterande

  • Erfarenhet av att belägga platser
  • Metodarbete inom LSS