Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Bostadsstiftelsen Platen

Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer.  Vi strävar mot vår vision - Ett samhälle för generationer. Vi är idag ca 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen och omsätter ca 540 Mkr.

Bostadsstiftelsen Platen logo

Arbetsgivare Bostadsstiftelsen Platen

Region Östergötlands län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2022-09-25

Om arbetsgivaren - Bostadsstiftelsen Platen

Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer.  Vi strävar mot vår vision - Ett samhälle för generationer. Vi är idag ca 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen och omsätter ca 540 Mkr.

Hållbarhetsansvarig till vår nybildade utvecklingsavdelning

Vi på Bostadsstiftelsen Platen söker nu en Hållbarhetsansvarig till vår nybildade utvecklingsavdelning. Vill du vara med på vår spännande resa? Gillar du utveckling, hållbarhets- och miljöfrågor? Då vill vi gärna ha en ansökan från dig!

Bostadsstiftelsen Platen är inne i ett spännande skede med en utveckling av vår organisation där vi går mot ett värderingsstyrt företag och en lärande organisation samt en framtida samlokalisering av hela företaget. I vår nybildade utvecklingsavdelning ingår idag IT, Verksamhetsutveckling, Upphandling/juridik och nu ska vi komplettera avdelningen med Hållbarhet och miljö.

Om rollen:

Som hållbarhetsansvarig får du en central roll hos oss där du är huvudansvarig för företagets hållbarhetsarbete och årliga hållbarhetsrapport. I och med att avdelningen är nybildad så får du goda möjligheter att påverka utvecklingen av företagets arbete med hållbarhetsfrågor. Du leder företagets hållbarhetsgrupp och ansvarar för att hålla styrdokument, processer och rutiner levande och aktuella. Du har också ansvar för att upparbeta och samordna aktuella miljöfrågor för företagets miljöarbete. Utöver ditt huvudansvar ansvarar du även för vårt diarie och arkiv samt för företagets fordons- och maskinplan, självklart med ett miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Du arbetar i nära samarbete med utvecklingsavdelningen och med ansvariga chefer i företaget.

Är du den vi söker?

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom miljö- och hållbarhetsområdet samt en mycket god IT-vana. Det är meriterande om du dessutom har någon utbildning inom, eller erfarenhet av, projektledning och/eller processutveckling. Erfarenhet från fastighetsbranschen ser vi också som meriterande. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska, om du dessutom behärskar andra språk utöver svenska ser vi det som ett plus. Körkort, lägst klass B, är ett krav för tjänsten.

Din personlighet präglas av ett ödmjukt och respektfullt förhållningssätt till din omgivning. Du är målmedveten, flexibel, utvecklingsinriktad och hanterar deadlines.

Vi söker dig som attraheras av vår Vision – Ett samhälle för generationer – och som vill leva efter våra värderingar, Respekt, Delaktighet, Engagemang och Ansvar. För oss innebär medarbetarskap…

 • Att ta initiativ och ansvar för sina egna och kollegornas arbetsuppgifter
 • Att vilja lära och utvecklas
 • Att dela med sig av kunskap och erfarenhet och ta del av andras kunskap och erfarenhet
 • Att arbeta med ett engagerat och reflekterande förhållningssätt
 • Att vara medveten om sin roll ur ett helhetsperspektiv, och verka för att nå uppsatta mål

Om oss:

Bostadsstiftelsen Platen är ett stabilt, öppet och vänligt företag som erbjuder en trygg anställning med ett omväxlande arbete tillsammans med engagerade och trevliga arbetskamrater.

Vi är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala och förvaltar en yta om 429 770 kvm. Vi har 5 732 lägenheter och 176 kommersiella lokaler i portföljen samt en omsättning på drygt 399 Mkr. 

Vi har det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer. Vi är idag 79 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen.

Övrigt:

Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor centralt i Motala intill Vätterns strand.

Vi har flextid, arbetstidsförkortning och friskvårdsbidrag.

Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Kontaktpersoner:

Utvecklingschef: Evelina Bruschi, 076-666 02 59, evelina.bruschi@platen.se  

Facklig kontaktperson: Heléne Orrstenius, Vision, 076-666 02 54, Helene.orrstenius@platen.se 

Sören Wik HR-konsult: 072-521 26 -03, soren@wikconshr.se

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-25. I den här rekryteringen kommer vi att göra löpande urval och kalla till intervjuer vilket gör att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Den här rekryteringen sker i samarbete med WikCons HR

Krav

 • Eftergymnasial utbildning inom miljö- och hållbarhetsområdet
 • Mycket bra IT-vana
 • Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska
 • B-körkort

Meriterande

 • Utbildning inom, eller erfarenhet av, projektledning och/eller processutveckling
 • Erfarenhet från fastighetsbranschen
 • Övriga språkkunskaper, utöver svenska