Platsannonsbild topp

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan där vi årligen har ca 300 evenemang, allt från fackmässor som Möbelmässan, Formex och Nordbygg, publika mässor som Båtmässan, Antikmässan, Nordiska Trädgårdar och Stockholm Food & Wine, samt internationella kongresser, konferenser, banketter och andra typer av evenemang.
Stadshusrestauranger ansvarar för all mat och dryck i Stockholms Stadshus vilket innefattar alla evenemang i Blå Hallen och Gyllene Salen samt restaurang Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi.
I KulturhusetStadsteatern på Sergels Torg driver Glada Ankan Restaurang & Catering flera serveringar, bl a Teaterbaren som också är pausservering för Stadsteaterns Stora Scen.
Mässrestauranger i Malmö driver all restaurangverksamhet på i Malmömässans lokaler i Hyllie.
Engsholms Slott på Mörkö är ett mötesslott med både anor och kreativitet.

Mässrestauranger AB logo

Arbetsgivare Mässrestauranger AB

Region Stockholms län

Bransch Hotell, restaurang, storhushåll

Sista ansökningsdag 2019-06-27

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan där vi årligen har ca 300 evenemang, allt från fackmässor som Möbelmässan, Formex och Nordbygg, publika mässor som Båtmässan, Antikmässan, Nordiska Trädgårdar och Stockholm Food & Wine, samt internationella kongresser, konferenser, banketter och andra typer av evenemang.
Stadshusrestauranger ansvarar för all mat och dryck i Stockholms Stadshus vilket innefattar alla evenemang i Blå Hallen och Gyllene Salen samt restaurang Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi.
I KulturhusetStadsteatern på Sergels Torg driver Glada Ankan Restaurang & Catering flera serveringar, bl a Teaterbaren som också är pausservering för Stadsteaterns Stora Scen.
Mässrestauranger i Malmö driver all restaurangverksamhet på i Malmömässans lokaler i Hyllie.
Engsholms Slott på Mörkö är ett mötesslott med både anor och kreativitet.

Restaurangchef till vår à la carte- och lunchrestaurang! 

Vi söker dig som gillar att arbeta både högt och lågt, är både analytisk och praktisk. Du är trygg som person och nyfiket modig på ett ödmjukt sätt. Du inspireras av att få leda, organisera och sälja samt av att motivera och entusiasmera dina medarbetare.

Om tjänsten

Som Restaurangchef kommer du att rapportera direkt till driftchefen i frågor som rör den dagliga verksamheten och ingå i Mässrestaurangers driftgrupp. Du har resultat-, kvalitet- och uppföljningsansvar och brinner för att utveckla och effektivisera.

Du kommer ansvara för 3 restaurangenheter som ligger på entrétorget. En av restaurangerna är inriktad på café och bar verksamhet medan den andra restaurangen serverar luncher till mässbesökare. Den tredje är en à la carte restaurang med 220 platser som stundtals har ett flöde med väldigt högt tempo. Menyerna varierar beroende på vilken mässa det är i huset samt vilken målgrupp vi inriktar oss på. Det krävs både bred och djup kunskap för att matcha och överföra våra gästers förväntningar på alla plan.

I dina arbetsuppgifter ingår också att driva ett antal egna projekt som bidrar till restaurangens utveckling och förbättring av produkten, miljön och helheten. Att ha ett bra samarbete med Köksmästaren och köket är naturligt för dig och en del av din vardag för att få en bra produkt och upplevelse för gästen.

En stor del av jobbet är att coacha medarbetare samt att vara delaktig i det dagliga arbetet tillsammans med dem. Du har personalansvar för visstidsanställda i vår matsal och under säsong också flera extraanställda. Det här gör att vi ställer krav på goda ledaregenskaper och tidigare erfarenhet av att leda och introducera personal.

Erfarenhet

  • Budgetarbete
  • Schemaläggning
  • Goda ledaregenskaper
  • Kunskap om mat och dryck i kombination
  • Svenska och engelska i tal och skrift

Anställning

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning. Du har tidigare haft en ledande befattning inom restaurang och att du har arbetat på liknande hotell eller restaurangföretag är meriterande. I vår internationella miljö är det också viktigt att du uttrycker dig väl på engelska i både tal och skrift samt svenska som är det språk vi använder internt i företaget.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 6 ånaders provanställning, innefattar arbete alla dagar i veckan enl schema även vissa kvällar och helger under högsäsong. Rekryteringen kommer att ske löpande under ansökningstiden och tillsättning av tjänsten sker i augusti eller enl överenskommelse. Notera att vi inte tar emot några ansökningar via mail, enligt GDPR förordningen.

Välkommen till en spännande och inspirerande arbetsplats!

Läs gärna mer om Mässretauranger på vår hemsida www.massrestauranger.se

Krav

  • Du har tidigare erfarenhet av budgetarbete.
  • Du har tidigare haft en ledande befattning inom restaurang med personalansvar.
  • Du har ett genuint intresse och god kunskap om mat och dryck.
  • Du har eftergymnasial utbildning inom hotell & restaurang eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Meriterande

  • Du har tidigare haft en befattning inom restaurang och att du har arbetat på liknande hotell eller restaurangföretag.