Att rekrytera i coronatider

19

mar

Tid:

00:00 - 00:00

Plats:

Pga coronaspridningen i Sverige tänker vi lite annorlunda i samband med pågående rekryteringar. 

Vi har fått en del frågor från kunder som undrar hur vi hanterar intervjuer och annat nu i coronatider. Även kandidater har hört av sig och visat en viss oro för att komma till personliga intervjuer just nu. Därför kommer här en kort beskrivning över hur vi på Jobbet.se hanterar situationen och lite tips. 

Vår rekryteringsverksamhet pågår som vanligt, även om det rent praktiskt ser lite annorlunda ut i vissa moment. 

Till er som har inbokade personliga intervjuer tillsammans med oss
Vi kontaktar kandidaterna på förhand och informerar om förutsättningarna inför den personliga intervjun. Vi ber kandidaten boka om intervjun om man känner sig förkyld eller sjuk. Vi berättar att vi kommer avstå handslag i samband med intervjun och att det finns handsprit på plats. Detta för att kandidaten ska känna att hen kommer till en trygg och medveten miljö. Vi har fått positiv feedback från kandidaterna gällande detta.

Till er som genomför rekryteringsprocessen på egen hand
För att minska personliga möten rekommenderar vi en första intervju per telefon. Då tappar ni inte tid i processen men undviker onödiga personliga möten. Det är viktigt att en telefonintervju genomförs på ett strukturerat vis. Telefonintervjuer är något vi har mycket stor erfarenhet av. Hör av er till oss om ni behöver råd, stöd eller hjälp med genomförandet.

Tänk på att personer som beslutat sig för att byta jobb kan känna en allmän osäkerhet i dessa tider och risken är därför betydligt högre att man tappar en bra kandidat i slutet av rekryteringsprocessen. När omvärlden känns osäker så väljer många att stanna kvar på sin befintliga arbetsplats, man vågar inte byta just nu. 
Det ställer såklart extra krav på oss som rekryterar. Vi behöver överbrygga den oron och skapa trygghet för kandidaten. 
Vi behöver också hålla tempo i rekryteringen för att inte tappa kandidater. 

Har ni frågor kring pågående rekryteringar eller vill ha tips och råd i allmänhet?

Välkommen att kontakta oss på kundtjanst@jobbet.se eller 018-100112.

Det går också bra att ringa eller maila direkt till vår VD:
Sofie Skaränger
sofie.skaranger@jobbet.se
0703-426600