Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2023-11-12

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Systemtekniker

Vi söker dig som vill jobba med tekniskt komplexa och omväxlande arbetsuppgifter hos en trygg och samhällsviktig arbetsgivare! Hos oss får du en bred och stimulerande roll där du har stort eget ansvar och många kontaktytor med såväl kollegor i gruppen som med andra roller inom Region Uppsala. Varmt välkommen till oss när vi nu förstärker vårt team inom systemdrift!

Ditt uppdrag

Hos oss får du en bred och varierande roll där du ges goda möjligheter att utveckla din kompetens. Du ansvarar för tekniskt underhåll på ett stort antal IT-system som används inom Region Uppsalas förvaltningar, vilket innefattar felsökning, drift, underhåll, övervakning och problemlösning. Vi arbetar enligt regionens förvaltningsmodell, vilket innebär att du i uppdrag/projekt agerar samordnande, skriver tekniska dokument och har kontakt med projektledare, objektägare och tekniker i andra delar av organisationen. Du uppmuntras till att ta egna initiativ, komma med idéer till förbättring och driva utvecklingsarbete. 

Du tillhör gruppen System- och serverdrift och arbetar tillsammans med ett 20-tal kompetenta och trevliga kollegor.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av en liknande roll inom systemdrift och har arbetat med olika verktyg, tekniker, plattformar och IT-system. Har du tidigare jobbat enligt en systemförvaltningsmodell är det ett plus, likaså om du har vana att agera samordnande och jobba i uppdragsform. Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från komplex organisation eller offentlig verksamhet.

Som person är du engagerad, initiativtagande och tekniskt intresserad. Du är van att arbeta självständigt och driva dina egna arbetsuppgifter likväl som du gärna samarbetar med andra och är pedagogisk och lyhörd i din kommunikation. Vi ser att du har en god problemlösande analysförmåga då en viktig del i arbetet är att identifiera problem och föreslå förslag till utveckling och förbättring. Vidare är du duktig på att uttrycka dig tydligt i skrift och är strukturerad i ditt arbetssätt.

Övrig information

Tjänsten är heltid tillsvidare. Tillsättning snarast enligt överenskommelse. Du är placerad på Akademiska sjukhusets område. Vi tillämpar Region Uppsalas princip om flexibelt distansarbete. Överenskommelse om delvis arbete på distans kan träffas utifrån arbetsuppgiftens innehåll och verksamheternas behov. Beredskap kan ingå.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulter på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217 eller Hanna Koponen på 073-5920393. Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på 018-611 00 00.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan redan idag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Krav

  • Högskoleutbildning inom relevant område alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet
  • Flerårig erfarenhet av en liknande roll inom systemdrift
  • Erfarenhet av att arbeta med olika verktyg, tekniker, plattformar och IT-system
  • Mycket god svenska och god engelska i tal och skrift

Meriterande

  • Tidigare jobbat enligt systemförvaltningsmodell
  • Vana att agera samordnande och jobba i uppdragsform
  • Erfarenhet från komplex organisation eller offentlig verksamhet