Skandionkliniken logo
November2021

Om arbetsgivaren - Skandionkliniken

Skandionkliniken i Uppsala är den enda klinik i Sverige som utför strålbehandling med protoner. Kliniken har varit i drift sedan augusti 2015, och är fortfarande i en stark utvecklingsfas. Skandionkliniken ägs och drivs av Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling. Bakom förbundet står de sju regioner som har universitetssjukhus. I verksamheten ingår också Hotel von Kraemer där många patienter bor under behandlingsperioden

Skandionkliniken logo

Arbetsgivare Skandionkliniken

Region Uppsala län

Bransch Hälso- och sjukvård

Sista ansökningsdag 2022-08-28

Om arbetsgivaren - Skandionkliniken

Skandionkliniken i Uppsala är den enda klinik i Sverige som utför strålbehandling med protoner. Kliniken har varit i drift sedan augusti 2015, och är fortfarande i en stark utvecklingsfas. Skandionkliniken ägs och drivs av Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling. Bakom förbundet står de sju regioner som har universitetssjukhus. I verksamheten ingår också Hotel von Kraemer där många patienter bor under behandlingsperioden

Vårdenhetschef

Vill du vara med och utveckla Sveriges enda klinik för behandling med protonstrålning? Vi söker en vårdenhetschef som vill fortsätta att förbättra vår unika verksamhet, som varit i drift sedan 2015. Hos oss får du arbeta med spjutspetsteknik samtidigt som du ansvarar för att våra patienter får en god upplevelse av behandling och omvårdnad. Rollen ger dig tillgång till ett stort nätverk, både inom landet och internationellt. På Skandionkliniken gör vi något som ingen annan gör, vilket är både utmanande och roligt!

Om oss

Skandionkliniken i Uppsala är den enda kliniken i Sverige som behandlar cancer och andra tumörsjukdomar med protonstrålning. Verksamheten ökar succesivt och under 2021 behandlades nästan 300 patienter och drygt 8000 fraktioner genomfördes.11 procent av de vuxna patienterna vid kliniken inkluderades i studier. 

På Skandionkliniken arbetar cirka 50 medarbetare. I det kliniska teamet arbetar onkologisjuksköterskor och övriga personalgrupper nära tillsammans.

Miljön på Skandionkliniken skiljer sig från traditionella vårdmiljöer. Vi har moderna och fräscha lokaler där färg och ljus samverkar för att skapa en lugn atmosfär.

Om tjänsten 

Som vårdenhetschef har du en mycket viktig roll i vår verksamhet då du har ett samlat ansvar för vårdenheten. Du har direkt personalansvar för ca 25 medarbetare samt budget- och verksamhetsansvar. Du leder den dagliga verksamheten och ansvarar för produktionsplanering, bemanning och hanterar personalfrågor. I din roll som vårdenhetschef verkar du för ett starkt samarbete inom protonområdet och bidrar till nätverkande; lokalt, nationellt och internationellt med olika samarbetspartners.

Som stöd har du ett nära samarbete med biträdande vårdenhetschef som bland annat avlastar i det operativa arbetet, till exempel schemaläggning och kvalitetsarbete. Till din hjälp har du också flera stödfunktioner inom HR, IT, Kommunikation och Ekonomi som alla finns nära i samma hus. 

Du rapporterar till verksamhetschef och ingår i ledningsgruppen.

Vi erbjuder dig

Att jobba på Skandionkliniken har många fördelar. Vi vill att du ska trivas och må bra hos oss och erbjuder därför bland annat friskvårdsbidrag, massage och fri hälso- och sjukvård. Det är smidigt att pendla till Uppsala från närliggande städer; den som har minst fem mils enkel resa till Skandionkliniken får resebidrag. Det finns också möjlighet att vid behov arbeta hemifrån. 

Dina kvalifikationer 

Du är utbildad onkologisjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av personalansvar inom hälso- och sjukvård i liknande verksamheter. Har du också arbetat med utveckling/förändringsarbete och haft ledande uppdrag är det meriterande. Utbildning som strålsjuksköterska ser vi som ett plus. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. 

Dina personliga egenskaper

Som person är du självgående, strukturerad, har en god samarbetsförmåga och inspirerar människor att växa. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar genom att ta hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är en flexibel och kreativ person som trivs i en dynamisk arbetsmiljö. Du är relation- och nätverksbyggande och har en god förmåga att skapa delaktighet och engagemang. 

Annat viktigt att veta

Tjänsten är på heltid med placering i Uppsala.

Ersättningsrekrytering på grund av pensionsavgång.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anna Nord, Jobbet.se på telefon 018-4707112 eller mail anna.nord@jobbet.se.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så varmt välkommen med din ansökan redan idag! 

Krav

  • Utbildad onkologisjuksköterska
  • Tidigare erfarenhet av personalansvar inom hälso- och sjukvård i liknande verksamheter

Meriterande

  • Utbildad strålsjuksköterska
  • Erfarenhet av arbete med utveckling/förändringsarbete 
  • Erfarenhet från ledande uppdrag