Erasteel Kloster AB logo
Erasteel
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Erasteel Kloster AB

Erasteel Kloster AB är den svenska delen av Erametkoncernen som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Vi är ca 380 medarbetare i Söderfors, Långshyttan och Vikmanshyttan och omsätter ca 1,5 miljard kronor. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Erasteel Kloster AB logo

Arbetsgivare Erasteel Kloster AB

Region Uppsala län, Dalarnas län

Bransch Industriell tillverkning

Sista ansökningsdag 2022-12-09

Om arbetsgivaren - Erasteel Kloster AB

Erasteel Kloster AB är den svenska delen av Erametkoncernen som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Vi är ca 380 medarbetare i Söderfors, Långshyttan och Vikmanshyttan och omsätter ca 1,5 miljard kronor. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Utvecklingsingenjör

Nu söker vi på Erasteel en utvecklingsingenjör till verksamheten i Söderfors. Hos oss får du utveckla dina kunskaper i en spännande och omväxlande miljö där ingen dag är den andra lik. Vi söker dig med kunskap av stål och dess tillämpningar och som vill utvecklas med oss! 

Erasteel är den enda aktören i världen som är dedikerad till snabbstål med komplett kunskap inom design, produktion, finfördelning och bearbetning av gasatomiserade och pulvermetallurgiska produkter. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige (Söderfors, Långshyttan, Vikmanshyttan). Nu söker vi en utvecklingsingenjör till avdelningen för R&D.

Vill du vara med på vår resa?

Vi behöver förstärka våran R&D avdelning och söker därför en material- och applikationsutvecklingsingenjör för en tidsbegränsad anställning, ca 1 år. Vi erbjuder en tjänst i en spännande miljö som präglas av nytänkande och nya utmaningar inför framtiden. Vår utvecklingsavdelning söker dig som har kunskaper inom stål och dess tillämpningar. Du ska förstå kundernas tekniska problem och kunna omvandla dem till strukturerade FoU-program, eller tekniska undersökningar som syftar till att tillhandahålla rätt svar i rätt tid. Du ska kunna förstå länken mellan prestanda för verktyg och materialegenskaper. 

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

  • Du driver och deltar i FoU- och marknadsprojekt som syftar till att utveckla användningen av pulvermetallurgiskt tillverkat snabbstål ASP®.
  • Du stödjer marknads- och försäljningsorganisationer genom att utföra materialutredningar och verktygsundersökningar, såsom analys av verktygsslitage m.m.
  • Du tillämpar och utvecklar kompetens inom främst ASP-tillämpningar (t.ex. skärande bearbetning och kallbearbetning samt faktorer som påverkar verktyg i sådana tillämpningar (ytbehandling, slipning, värmebehandling, ASP-mikrostruktur).
  • Du stödjer kvalitetsfunktionen genom att utföra materialundersökningar vid ev. kundreklamationer.
  • Du samarbetar och stödjer övriga Erasteel funktioner genom att tillhandahålla teknisk expertis inom området pulvermetallurgiskt tillverkat snabbstål, ASP, och dess applikationer.
  • För att ligga i framkant när det gäller produkt- och applikationsutveckling är du delaktig i att driva kunskapshöjande projekt, omvärldsbevaka och metodutveckling.

Kvalifikationer:

Vi tror att du har en mycket god analytisk förmåga, ett kreativt tänkande och en intellektuell öppenhet. Du är kommunikativ med en god social förmåga vilket innebär att du är en öppen relationsduktig person som har förmåga att knyta kontakter både internt och externt. Du ska vara teamorienterad och uppskatta att arbeta i team. För att lyckas i rollen bör du även vara strukturerad, välorganiserad, mål- och resultatinriktad samt ha förmågan att arbeta med tidsbegränsningar och att prioritera rätt. Det är viktigt att du kan se saker ur ett helhetsperspektiv, utan att för den delen tappa detaljerna. 

Du är ingenjör, med inriktning mot materialvetenskap, och vi tror att du har en relativt nytagen examen. 

Goda kunskaper i engelska är ett krav, kunskaper i övriga språk en styrka.

Vi erbjuder

Du kommer att arbeta i en stimulerande mångkulturell och multifunktionell miljö med många internationella kontakter både externt och internt i koncernen. Dina samarbetspartner kommer att variera från laboratorietekniker och operatörer till försäljning och marknad på koncernnivå samt direkt med kunder och slutanvändare. Tjänsten innebär också kontakter med universitet och forskningsinstitut, både nationellt och internationellt. Du kommer att ingå i ett team med duktiga kollegor med hög tekniskt kompetens och ett arbetsklimat som är informell och trevlig. 

Övrigt:

Placering: Söderfors. Söderfors ligger vid Dalälven och på pendlingsavstånd till Uppsala (ca 8 mil) och till Gävle (ca 4 mil). 

Tjänsten är tidsbegränsad på 1 år. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster!

För mer information om befattningen, vänligen kontakta rekryterande chef: Stefan Sundin 070-3554964 eller stefan.sundin@eramet.com

Facklig kontaktperson: Karin Jakobsson karin.jakobsson@eramet.com

Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Ingenjör med inriktning materialvetenskap
  • Goda kunskaper i engelska

Meriterande

  • Kunskap i övriga språk