Norrmejerier logo
Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 350 lokala bönder varav 275 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Norrmejerier logo

Arbetsgivare Norrmejerier

Region Västerbottens län

Bransch Installation, drift, underhåll

Sista ansökningsdag 2024-08-04

Om arbetsgivaren - Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 350 lokala bönder varav 275 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Underhållsmekaniker till Umeå mejeri

Är du en erfaren underhållsmekaniker som vill arbeta i ett team med kompetenta kollegor i en stimulerande miljö? Norrmejerier söker nu tre driftiga underhållsmekaniker som gillar att felsöka, åtgärda och hitta förbättringar för att upprätthålla vår maskintillgänglighet inom mejeriet i Umeå. 

Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap. Här kan du göra skillnad!

Umeå mejeri är en unik anläggning och den enda i Sverige med så bred och omfattande produktion i en omväxlande miljö med modern processutrustning till både förpackningsmaskiner och robotar. 

Din vardag hos oss 

Inom Norrmejerier fortsätter vi utveckla vårt underhållsteam och som underhållsmekaniker blir du en viktig del i arbetet med att gå från akut underhåll till förebyggande för en så smidig produktion som möjligt. I rollen arbetar du i en avancerad teknologisk processindustri med en hög automationsgrad. I det dagliga arbetet stödjer du produktionen och säkerställer en trygg och kontinuerlig tillverkning genom planerat underhåll, felsökning och reparationer på våra produktionsavdelningar. Du genomför reparationer och felsökning bland annat av automatiska maskiner, processutrustning, ventiler, motorer,  pumpar samt pneumatik och du arbetar säkert för att upprätthålla en god arbetsmiljö. Du förbereder, prioriterar och åtgärdar inkomna ärenden ofta i samarbete med produktion och teknik.

Tillsammans med dina kollegor förbättrar och utvecklar du metoder, system och arbetssätt, allt för att säkerställa tillgänglighet i produktionen av våra populära produkter. Den gemensamma ambitionen är att utveckla arbetet på lång sikt samt nå avdelningens gemensamma mål. I tjänsten ingår att initiera och genomföra tekniska förbättringar för att säkerställa en stabil produktion och minimera produktionsbortfall. Syftet är att skapa effektiva och hållbara processer och därmed möjliggöra planering och nyttjande av anläggningen på ett effektivt sätt. 

Arbetet sker i systemet IFS där arbetsorder och rondorder hanteras, du deltar även i besiktningar enligt myndighetskrav. Som livsmedelsproducent ställer vi höga krav på kvalitet och hygien vilket också är en viktig del av arbetet.

I din roll arbetar du självständigt med frågor som uppkommer i det dagliga arbetet men du ingår i underhållsteamet med både automationstekniker, mekaniker och Underhållsingenjör. Du rapporterar direkt till underhållschef. 

Vi söker dig 

För att lyckas i rollen har du en gymnasial utbildning med inriktning teknik, mekanik, process, automation, styr- och reglerteknik eller motsvarande. Du har ett par års erfarenhet från tillverkande industri, process- eller livsmedelsindustri.  Meriterande är om du har dokumenterad kunskap inom el, svets eller automation. Ytterligare ett plus är om du har genomgått utbildning inom Heta arbeten, fallskydd och hjullastare för godshantering. B-körkort är ett krav, har du C-kort och truckkort är det meriterande.

För att passa i rollen har du ett genuint intresse för teknik och mekanik samt goda kunskaper om processer. Du har ett stort engagemang, god initiativförmåga samt ett systematiskt och strukturerat arbetssätt där du bidrar till att utveckla arbetet på avdelningen. Som person kan du prioritera i både dina och andras uppgifter för att få ut bäst produktivitetseffekt, är lösningsfokuserad, noggrann och kan ta eget ansvar. Du har förmåga att på ett pedagogiskt sätt överföra kunskap och påverka förbättringar i organisationen. Du kommer ha många kontaktytor, så dina sociala egenskaper är viktiga, du är lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift, både internt och externt. 

Vi erbjuder dig 

Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.

Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar. 

Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.

Annat viktigt att veta

Tillsvidareanställning på heltid med placering i Umeå. Beredskapstjänstgöring ingår.

För mer information om tjänsten kontakta:
Pär Myrlund, Underhållschef, telefon 090-18 28 76 mobil: 076-126 27 12
Carola Nilsson HR specialist, telefon 073-064 36 50 

Kontakta vårt kundcenter för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon: 090-18 49 98.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.

Vi vill ha din ansökan senast den 4 augusti 2024.

Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

En norrländsk upplevelse. Som gör gott.

Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk. 

Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.

Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket. 

Krav

  • Gymnasial utbildning 
  • Erfarenhet från tillverkande industri, process- eller livsmedelsindustri
  • B-körkort

Meriterande

  • Dokumenterad kunskap inom el, svets eller automation
  • Utbildning inom Heta arbeten, fallskydd, eller hjullastare för godshantering
  • C-kort
  • Truckkort