Skandionkliniken logo
Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Skandionkliniken

Skandionkliniken i Uppsala är den enda klinik i Sverige som utför strålbehandling med protoner. Kliniken har varit i drift sedan 2015 och är koninuerligt i en utvecklingsfas. Skandionkliniken ägs och drivs av Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling. Bakom förbundet står de sju regioner som har universitetssjukhus. I verksamheten ingår också Hotel von Kraemer där många patienter bor under behandlingsperioden.

Skandionkliniken logo

Arbetsgivare Skandionkliniken

Region Uppsala län

Bransch Hälso- och sjukvård

Sista ansökningsdag 2023-03-26

Om arbetsgivaren - Skandionkliniken

Skandionkliniken i Uppsala är den enda klinik i Sverige som utför strålbehandling med protoner. Kliniken har varit i drift sedan 2015 och är koninuerligt i en utvecklingsfas. Skandionkliniken ägs och drivs av Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling. Bakom förbundet står de sju regioner som har universitetssjukhus. I verksamheten ingår också Hotel von Kraemer där många patienter bor under behandlingsperioden.

Skandionkliniken söker vårdadministratör

Är du utbildad vårdadministratör och vill vara med och utveckla det vårdadministrativa arbetet inom vår verksamhet? Kom och bli en av oss!  

Hos oss erbjuds du ett intressant och betydelsefullt arbete där du är en viktig resurs i vår verksamhet. Du arbetar verksamhetsnära med att stötta såväl den kliniska som den administrativa verksamheten med brett administrativt stöd.  
Arbetsuppgifterna som vårdadministratör är omväxlande och varierande och innefattar bland annat journaldokumentation och remisshantering. Du arbetar nära klinikens koordinatorer och stöttar dem med arbetsuppgifter som fakturering, ta fram statistiska underlag, bokning av patienter etc. Även en del receptionsarbete kan förekomma.

Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete med eget ansvar i nära samarbete med verksamhetens övriga funktioner. Vi förstärker inom området och ni kommer att vara två vårdadministratörer. Tillsammans har ni stor möjlighet att forma verksamhetens vårdadministrativa arbete. Du ingår i Skandionklinikens kanslienhet med ytterligare fyra medarbetare. Du rapporterar till kanslichef.

För att du snabbt ska komma in i arbetet, erbjuder vi dig som nyanställd ett omfattande introduktionsprogram. Välkommen till en trivsam arbetsplats där alla bidrar och där du som enskild medarbetare får stor möjlighet att växa, utifrån dina intresseområden finns utrymme att axla olika uppdrag och projekt. 


Kvalifikationer: Vi söker dig som är utbildad medicinsk sekreterare alt vårdadministratör, gärna med några års erfarenhet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Cosmic, Agresso och Officepaketet. Du är självständig i ditt arbete, med god förmåga att strukturera och prioritera. Du har god kommunikation- och samarbetsförmåga, samt är lösnings- och serviceinriktad.

Förmåner:  Vi erbjuder dig bland annat ersättning för friskvård, fri hälso- och sjukvård samt subventionerad massage under arbetstid. För medarbetare med minst fem mils enkel resa till arbetet, utgår ett resebidrag om 1 000 kr per månad vid heltidstjänstgöring. Som medarbetare hos oss omfattas du av ett av Sveriges bästa kollektivavtal som skapar goda förutsättningar för ekonomisk trygghet.

Övrig info: Har du frågor om tjänsten kontakta kanslichef Susanne Eriksson 070-611 02 74.

För fackliga kontakter se vår webbplats.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så varmt välkommen med din ansökan redan idag! Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. 


Om oss: Skandionkliniken i Uppsala är den enda kliniken i Sverige som behandlar cancer och andra tumörsjukdomar med protonstrålning. På Skandionkliniken gör vi något som ingen annan gör, vilket är både utmanande och roligt! Verksamheten ökar succesivt och under 2022 behandlades nästan 300 patienter och drygt 8000 fraktioner genomfördes.  
På Skandionkliniken arbetar cirka 50 medarbetare. Skandionkliniken tillämpar sedan uppstarten modellen distribuerad kompetens vilket innebär att det utöver våra fast anställda sjukhusfysiker och läkare även varje vecka tjänstgör ett antal läkare och sjukhusfysiker som rotationsmedarbetare. Dessa har sina ordinarie anställningar vid något av universitetssjukhusen. 
Miljön på Skandionkliniken skiljer sig från traditionella vårdmiljöer. Vi har moderna och fräscha lokaler där färg och ljus samverkar för att skapa en lugn atmosfär.

Varmt välkommen med din ansökan!  
 

Krav

  • Utbildad medicinsk sekreterare alt vårdadministratör
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av Cosmic, Agresso och Officepaketet