Norrmejerier logo
Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 350 lokala bönder varav 275 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Norrmejerier logo

Arbetsgivare Norrmejerier

Region Västerbottens län

Bransch Industriell tillverkning

Sista ansökningsdag 2024-08-18

Om arbetsgivaren - Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 350 lokala bönder varav 275 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Nätverksspecialist till Norrmejerier

Drivs du av att hitta tekniska lösningar och vill vara med och driva vår digitala transformation samt utveckla morgondagens nätverkslösningar? Vill du ha ett varierande och utvecklande arbete i ett norrländskt företag som har visionen att göra gott? Då kan du vara den vi söker!

Din vardag hos oss

Som Nätverksspecialist har du en kritisk roll i att upprätthålla och förbättra Norrmejeriers nätverksinfrastruktur, vilket är avgörande för vår verksamhet som bedrivs dygnet runt. I din vardag kommer du att ansvara för vår nätverksinfrastruktur och hantera en mångfald av utrustning, såsom switchar, routrar, Wi-Fi, brandväggar och IPS-system. Du kommer att vara den drivande kraften bakom utvecklingen inom området och delta i och leda olika IT-relaterade uppdrag, allt med målet att optimera, automatisera och förbättra våra tekniska system. Dessutom kommer du att vara involverad i implementeringen av nya processer och utrustningar, där din tekniska kompetens och erfarenhet kommer att vara viktig för framgång. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter tillsammans med teamet:

  • Leda och genomföra nätverksprojekt: Planera och genomföra nätverksrelaterade projekt, inklusive uppgraderingar och nyinstallationer
  • Utveckla automatiserade lösningar: Använda skript och andra verktyg för att automatisera rutinmässiga nätverksuppgifter
  • Optimera nätverksprestanda: Identifiera och implementera förbättringar för att öka nätverkets effektivitet och prestanda.
  • Dokumentera nätverkskonfigurationer: Skapa och underhålla detaljerad dokumentation över nätverkstopologi, konfigurationer och ändringar.
  • Implementera säkerhetsåtgärder: Konfigurera brandväggar, VPNs och andra säkerhetslösningar för att skydda nätverket mot obehörig åtkomst och cyberhot.
  • Utföra säkerhetsrevisioner: Regelbundet granska nätverkets säkerhet och vidta nödvändiga åtgärder för att hantera sårbarheter.

IT inom Norrmejerier är en integrerad del av hela affärsprocessen. Du blir en del av ett team på drygt 10 medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi arbetar tillsammans på vår digitaliseringsresa och driver vår digitala transformation där du blir en del i teamet med att utveckla morgondagens systemstöd för Norrmejerier. 

Vi söker dig

Vi söker dig med en examen inom data- eller systemvetenskap och flera års dokumenterad erfarenhet av arbete med IT-infrastruktur, inte minst inom kommunikationsområdet. Du förväntas ha god erfarenhet av Windows-miljöer i större organisationer och vara väl insatt i virtualiseringsplattformar. Meriterande är erfarenhet från tillverkande industri, samt kunskaper inom Datacenter och PowerShell. Du förstår vikten av god dokumentation i samband med ditt arbete och vi värdesätter din förmåga att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och framstegen inom IT-området. 

För att lyckas i rollen krävs att du är ansvarstagande, strukturerad, metodisk och analytisk. Du är självgående och trivs med varierande arbetsuppgifter. Med flexibilitet och innovation kan du effektivt implementera och genomföra komplexa processer och problemlösningar. Sociala färdigheter är viktiga då du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt. Du är lyhörd och hanterar kommunikation på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.

Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling i en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag. 

Vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.

Annat viktigt att veta:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du tillhör Norrmejeriers IT-avdelning och kommer vara placerad på Umeå mejeri tillsammans med andra kollegor från IT. Resor mellan våra anläggningar ingår som en naturlig del av arbetet.

För mer information om tjänsten kontakta:

Marcus Lithner, IT-chef, tfn: 070-643 34 75.

Facklig kontaktperson: 

Kontakta vårt kundcenter för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon: 090-18 49 98.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. 

Vi vill ha din ansökan senast 18 augusti 2024. 

Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

En norrländsk upplevelse. Som gör gott. 


Norrmejerier är en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.  

Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.  Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.  

Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Examen inom data-eller systemvetenskap.
  • Flera års erfarenhet av arbete med IT-infrastruktur. 

Meriterande

  • Erfarenhet från tillverkande industri.
  • Kunskaper inom Datacenter och Powershell.