SÖRAB logo
Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - SÖRAB

SÖRAB är ett regionalt miljö-, och returbolag i norra Stockholm som ägs av kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna. Vårt uppdrag är att på ett miljöriktigt och rationellt sätt ta hand om det hushållsavfall som uppkommer i samtliga ägarkommuner förutom Stockholm. Vi tar även emot verksamhetsavfall från företag.

SÖRAB logo

Arbetsgivare SÖRAB

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2022-08-28

Om arbetsgivaren - SÖRAB

SÖRAB är ett regionalt miljö-, och returbolag i norra Stockholm som ägs av kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna. Vårt uppdrag är att på ett miljöriktigt och rationellt sätt ta hand om det hushållsavfall som uppkommer i samtliga ägarkommuner förutom Stockholm. Vi tar även emot verksamhetsavfall från företag.

Junior Miljöhandläggare med intresse för miljöskyddsteknik

SÖRAB driver för närvarande tio anläggningar för avfallshantering. Vi har höga ambitioner och drivs av ett miljöengagemang vilket leder till att vi löpande genomför olika miljöteknikprojekt. Nu söker vi en junior Miljöhandläggare som vill arbeta med kontroll och uppföljning av vår miljöpåverkan samt delta i arbetet med att förbättra vår miljöprestanda. Har du just tagit examen och vill utveckla dina kunskaper tillsammans med oss? Då kan tjänsten vara helt rätt för dig! 

Om tjänsten

Som junior Miljöhandläggare hos oss kommer du att få en bra upplärning och introduktion, du kommer ha ett bra stöd av erfarna och duktiga kollegor i ditt dagliga arbete. I rollen arbetar du underställd vår miljöchef och nära våra miljöprovtagare, vår driftorganisation, våra projektledare samt vår produktionsverksamhet.

Avfallsverksamhet betecknas som miljöfarlig verksamhet och ställer stora krav på uppföljning och kontroll av vår påverkan på miljön. Som Miljöhandläggare kommer du att följa upp och analysera verksamhetens miljöpåverkan och bidra till utveckling och förbättring av vår miljöskyddsteknik inom framför allt vattenområdet. Det innebär bland annat att du ska provta vatten, skriva kontroll- och recipientprogram samt följa upp och analysera våra dag- och lakvattenreningsanläggningars behandlingsresultat och miljöpåverkan. Du kommer därtill vara operativ i utredningsprojekt inom vattenreningsteknik.

En viktig del av ditt arbete blir att skriva kvartals-/halvårs-/tertials-/helårsrapporter för vattenfrågor samt underlag till miljörapporter för våra miljöfarliga verksamheter. SÖRAB utvecklar och bygger ut den lokala lak- och processvattenreningen på flera anläggningar vilket du kommer vara en viktig del av. 

Om dig

Du är universitets- eller högskoleutbildad naturvetare, civilingenjör eller ingenjör med inriktning mot miljö och vatten. Vi ser att du har en förståelse för miljökonsekvenser av utsläpp från industriverksamhet. Du har vana vid att arbeta i Excel och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har kunskaper i vattenreningsteknik, hydrogeologi /limnologi och grundläggande miljörätt.

Vår organisation är liten och varje medarbetare är viktig. Vi sätter därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det viktigaste för oss är att du har ett driv och är villig att lära dig. Vi ser gärna att du är miljöintresserad och vill arbeta i ett samhällsnyttigt företag. Du tycker om att arbeta och vistas utomhus och har ett ödmjukt förhållningssätt, är samarbetsvillig och noggrann. För att trivas i rollen är du analytisk och har en förmåga att kunna arbeta med frihet under ansvar och hålla deadlines.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en varierande, intressant och viktig roll med goda möjligheter att påverka och driva miljöförbättringsarbete. Vi är en tight organisation med korta ledtider. SÖRAB tar stolthet i att vara en välkomnande och inkluderande verksamhet för alla medarbetare. Det är viktigt att du ska trivas hos oss och därför satsar vi både på kompetensutveckling, friskvård och olika sociala aktiviteter.

Annat bra att veta

Du kommer att utgå från vårt huvudkontor i Vallentuna men våra anläggningar ligger utspridda, därför är det ett krav att du har körkort och tillgång till bil.

Tjänsten är på heltid och tillsätts så snart rätt kandidat hittas.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Leback, miljöchef, 08-505 804 02.

Med anledning av semestertider är ansökningstiden lång. Inkomna ansökningar kommer dock att hanteras löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Krav

  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • B-körkort och tillgång till egen bil
  • Vana av att arbeta i Excel
  • Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift

Meriterande

  • Kunskaper i vattenreningsteknik, hydrogeologi/limnologi och grundläggande miljörätt