Norrmejerier logo
Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 365 lokala bönder varav 290 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Norrmejerier logo

Arbetsgivare Norrmejerier

Region Västerbottens län

Bransch Industriell tillverkning

Sista ansökningsdag 2023-12-07

Om arbetsgivaren - Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 365 lokala bönder varav 290 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Förpackningsutvecklare till Norrmejerier

Vill du hjälpa oss att skapa upplevelsen av Norrland i ett paket? Som förpackningsutvecklare på Norrmejerier utvecklar du morgondagens attraktiva och hållbara förpackningar för våra varumärken Norrmejerier, Västerbottensost, Verum, Fjällfil och Norrgott.

Din vardag hos oss

I din roll som förpackningsutvecklare på Norrmejerier arbetar du inom avdelningen Marknad och innovation. Med mat, starka varumärken och innovation i fokus skapas en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag.

Ditt ansvar är att förpackningsutveckla primär, sekundär och tertiär samt optimera våra befintliga förpackningslösningar. Hela varukedjan är viktig; från hantering inom produktion, lager och transport till kundens och slutkonsumentens perspektiv.

Du arbetar i projektform där du som förpackningsutvecklare har totalansvar för alla förpackningsfrågor i tätt samarbete med vår miljöspecialist. I rollen är det viktigt med ett stort omvärldsintresse och blick för framtiden. Du har förmåga att skapa externa kontaktnät inom förpackningsområdet, med fördel inom livsmedel. Arbetet ställer krav på att du har god kunskap om både olika förpackningars funktion såsom material och till viss del tryckteknik, att du har ett intresse för hållbarhetsfrågor samt bidrar med konsument- och kundinsikter. 

Vi erbjuder dig 

Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.

Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar. 

Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.

Vem är du?

Du som söker har en högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot material/teknik/kemi. Vi ser också att du har erfarenhet inom förpackningsarbete/-utveckling inom någon av branscherna livsmedel, läkemedel eller industri.

Vi tror att du även har god kunskap av vad implementering i produktion innebär och det är och meriterande att du tidigare haft en projektledande roll eller utbildning inom projektledning. Hållbarhets- och/eller miljörelaterade arbetsuppgifter ingår i tätt samarbete med miljöspecialist varför kunskap inom området efterfrågas.

För att lyckas i denna roll kan du hantera komplexa problemlösningar och har förmåga att hantera flera projekt parallellt. Då du är ensam specialist inom ditt område så krävs det att du är självgående, kan självständigt dra slutsatser och har en hög koordinationsförmåga. 

Som person är du strukturerad och analytisk, kommunikativ och en nyfiken lagspelare. Du tycker om att få saker att hända och inspirerar andra att vara med. Arbetet innebär många kontaktytor så dina sociala egenskaper är viktiga. Du är ansvarstagande med en stark känsla för både slutkvalitet och service. På ett enkelt och lättförståeligt sätt hanterar du och överför information, i tal och skrift både på svenska och engelska. 

Annat viktigt att veta

Rollen är placerad på Umeå mejeri där du ingår i Produktutvecklingsavdelningen som består av både förpacknings- och produktutvecklare. Utvecklingsteamet är en del av avdelningen Marknad & Innovation.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. B-körkort ett krav.

För mer information om tjänsten kontakta: 

Cecilia Järvholm, Chef Produktutveckling, Cecilia.Jarvholm@norrmejerier.se, Tel: 070-397 08 30

Amanda Fousinette, HR-koordinator, Amanda.Fousinette@norrmejerier.se, Tel: 076-149 62 28

Facklig kontaktperson: 

Kontakta vårt kundcenter för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon: 090-18 49 98.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss, senast den 7 december 2023. 

En norrländsk upplevelse. Som gör gott.

Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk. 

Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.

Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket. 

Välkommen med din ansökan! 

Krav

  • Högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot material/teknik/kemi
  • Erfarenhet inom förpackningsarbete/-utveckling
  • Erfarenhet av implementering i produktion
  • Kunskap inom hållbarhets-och/eller miljöfrågor

Meriterande

  • Erfarenhet eller utbildning inom projektledning