SÖRAB logo
Sörab rekryterar
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - SÖRAB

SÖRAB är ett regionalt miljö-, och returbolag i norra Stockholm som ägs av kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna. Vårt uppdrag är att på ett miljöriktigt och rationellt sätt ta hand om det hushållsavfall som uppkommer i samtliga ägarkommuner förutom Stockholm. Vi tar även emot verksamhetsavfall från företag.

SÖRAB logo

Arbetsgivare SÖRAB

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik

Sista ansökningsdag 2022-08-07

Om arbetsgivaren - SÖRAB

SÖRAB är ett regionalt miljö-, och returbolag i norra Stockholm som ägs av kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna. Vårt uppdrag är att på ett miljöriktigt och rationellt sätt ta hand om det hushållsavfall som uppkommer i samtliga ägarkommuner förutom Stockholm. Vi tar även emot verksamhetsavfall från företag.

Driftansvarig med intresse för återbruk och hållbarhet

SÖRAB befinner sig just nu i en expansiv fas där vi under året öppnar två nya insamlingsplatser för avfall och återbruk. Med ytterligare en Returpunkt och en Returpark, högt uppsatta mål om kundanpassad och hållbar avfallshantering behöver vi förstärkning. Vill du vara med på resan mot framtidens avfallshantering och bidra till samhällsnytta? Då kan du vara den vi söker!

Om oss och tjänsten

Som Driftansvarig ansvarar du för sex verksamheter i den södra delen av SÖRABs verksamhetsområde. Området innefattar bland annat Returpunkter i Solna och Sundbyberg, en Returpark på Lidingö och vår mobila återvinningstjänst som är verksam i alla ägarkommuner. Verksamheterna har som gemensamma nämnare att de är kundanpassade, håller hög servicegrad och har stort fokus på avfallsminimering och återbruk.

Din huvudsakliga uppgift är att säkerställa att verksamheterna bedrivs i enlighet med mål, rutiner och avtal. Du får en varierad roll där planering och problemlösning är en väsentlig del av ditt arbete och ingen dag är den andra lik.

Vår uppgift är att, utöver att erbjuda en hållbar avfallshantering, även inspirera och utbilda kring hållbara val och metoder som leder till ökat återbruk. I din roll ingår därför att vara strategisk och kreativ och delta i planering av aktiviteter och workshops för att informera och inspirera kring dessa frågor.

Du har ett nära samarbete med leverantörer och personal i verksamheterna och ett bra stöd från erfarna kollegor inom övriga processer inom bolaget. Du arbetar närmast sektionens andra driftledare och insamlingschefen. Tjänsten innebär inte något ansvar för bemanning eller arbetsledning.

Om dig

Vi ser att du som söker har en relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis med inriktning samhällsplanering, hållbarhet eller kommunikation alternativt kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har arbetat med avfallsplanering i tidigare roll på till exempel kommun eller som konsult. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten likväl som god kommunikativ förmåga i tal och skrift. 

Som person är du är ansvarstagande, driven och självständig. Du är en kreativ och positiv problemlösare som tycker om att förbättra och göra skillnad. Du tycker om att jobba med människor och är orädd för att hugga i där det behövs. Självklart har du ett gediget intresse av att arbeta med människor och miljö- och hållbarhetsfrågor. 

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en varierande, intressant och viktig roll med goda möjligheter att påverka och driva utvecklingsarbete. Vi är en tight organisation med korta ledtider. Du får dessutom möjlighet att vara en del av den roliga tillväxtresan när vi ska bli både fler och bättre! 

Annat bra att veta

Du kommer att utgå från sektionens gemensamma arbetsplats Hagby återvinningsanläggning i Täby. Flexibla arbetstider, hybridarbete och arbetsplatsförläggning i våra verksamheter är också möjligt.

Tjänsten är på heltid och tillsätts så snart rätt kandidat hittas.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lina Haglund på 070-777 23 73 alternativt rekryteringskonsult Hanna Koponen på 073-592 03 93.

Med anledning av semestertider är ansökningstiden lång. Inkomna ansökningar kommer dock att hanteras löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan redan idag!

 

Krav

  • Relevant eftergymnasial utbildning, t.ex. med inriktning samhällsplanering/miljö/kommunikation eller kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet från avfallshantering
  • B-körkort och tillgång till egen bil
  • Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta i kommunal verksamhet