Norrmejerier logo
Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 365 lokala bönder varav 290 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Norrmejerier logo

Arbetsgivare Norrmejerier

Region Västerbottens län

Bransch Försäljning, inköp, marknadsföring

Sista ansökningsdag 2024-01-10

Om arbetsgivaren - Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 365 lokala bönder varav 290 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Brand manager till Norrmejerier

Vi tror på tillväxt genom starka varumärken och konsumentdriven innovation. Är du en engagerad och driven person med erfarenhet av marknadsföring och kommunikation som vill jobba med produkter och starka varumärken som folk känner till och gillar? Gillar du dessutom ost kan du vara den vi söker!

För att säkra vår nya kategoristrategi och ostportföljens utveckling utökar vi teamet med en till Brand Manager inom kategori ost. I varumärkesportföljen för ost finns utöver Norrmejeriers egna ostar även företagets viktigaste varumärke - Västerbottensost® – en nationalsymbol som förra året fyllde hela 150 år!

Din vardag hos oss
Som Brand Manager är ditt uppdrag att genom kommunikation, sortiment och medieval underhålla och stärka Norrmejeriers varumärken och affär. Du jobbar med en kombination av kortsiktigt taktisk- samt långsiktig strategisk kommunikation i syfte att hamna högt i medvetandet hos konsumenter och få varumärket att spela roll. Du är hjärnan bakom våra marknadsinsatser och håller i både planeringen, genomförandet och uppföljningen. Målet? Ökad försäljning och långsiktig lönsamhet. Den nyligen framtagna strategin utifrån varumärke och sortiment visar vart vi ska och tillsammans med teamet tar du fram årlig marknadsplan för att leverera på strategin och skapa tillväxt och positivt resultat på sista raden. Du är beställare och tillsammans med våra externa byråpartners växlar du ut marknadsinsatserna i effektiva kampanjer och aktiviteter som sticker ut.

Du blir en del av ett glatt och erfaret team med ytterligare 1 brand manager, 1 product manager och 1 projektledare och du rapporterar till Kategorichef Ost. Utöver kollegorna på avdelningen jobbar du nära produktutveckling, försäljning och produktion. Inom Marknad & Innovation finns även ett produktutvecklingsteam, insights/analys, samt Kategori Mejeri där Norrmejeriers mejerivarumärken ingår.  

Välkommen till ett engagerat och roligt team där du har stora möjligheter att utvecklas och att få vara med och påverka!

Vi söker dig 
Vi söker dig som för tjänsten har en relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har minst tre års dokumenterad arbetslivserfarenhet av marknadsföring på marknadsavdelning, reklambyrå eller motsvarande där du arbetat på både strategisk- och taktisk nivå med varumärkesarbete och kommunikation, gärna inom FMCG. För rollen krävs god kunskap och förståelse för marknadsförings- och kategoristrategier samt förståelse för försäljning och kundens behov. Erfarenhet av projektledning är meriterande men inte ett krav. 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med engagemang och stark egen drivkraft. För rollen krävs att du kan arbeta självständigt, är målfokuserad och ansvarstagande samt analytisk med förmåga att se helheter.  Vi tror att framgång nås genom samarbete, vi söker därför en lagspelare som trivs att arbeta tillsammans med andra. I rollen har du många kontaktytor internt och externt så din goda förmåga att kommunicera är centrala egenskaper för att lyckas i rollen. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Annat viktigt att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Umeå. Tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten ingår budgetansvar.

För mer information om tjänsten kontakta: Sophie Wassberg, Kategorichef ost, tfn 0730770640

Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.

Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling i en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag.

Vi gör skillnad och vi gör det tillsammans. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. 

Vi vill ha din ansökan senast 7/1 2024. Vi jobbar med löpande urval så skicka in din ansökan så snart du kan! 

Om oss
En norrländsk upplevelse. Som gör gott. 
Norrmejerier är en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.  

Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.  Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.  

Välkommen med din ansökan! 

Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Krav

  • Relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
  • Minst tre års dokumenterad arbetslivserfarenhet av marknadsföring
  • God kunskap och förståelse för marknadsförings- och kategoristrategier

Meriterande

  • Erfarenhet av marknadsföring inom FMCG
  • Erfarenhet av projektledning