IT-tekniker/IT-samordnare

Akademiska sjukhuset i Uppsala med 8.400 anställda och en omsättning på 6,1 miljarder kr är ett av landets största universitetssjukhus. Verksamhetsområdet Medicinsk teknik, sjukhusfysik och it - MSI, verkar inom Region Uppsala för att betjäna patienten genom att stödja de medicinska och administrativa verksamheterna. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller verksamhetens IT-stöd och medicintekniska utrustningar. Verksamhetsområdet består f n av ca 200 medarbetare fördelade på tre sektioner: IT, Sjukhusfysik, Medicinsk teknik.

Nu behöver vi förstärka med IT tekniker/IT-samordnare till vår ServiceDesk inom IT Drift!

IT stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. MSI IT består av avdelningarna IT Drift, IT Infrastruktur, IT Arbetsplats och IT Verksamhetsstöd. MSI IT är sammansatt av medarbetare med skiftande kompetens som spänner över ett systems hela livscykel.

Vår miljö
Inom Region Uppsalas använder vi primärt Microsoft SQL Server som databashanterare och vi arbetar huvudsakligen i en Windowsbaserad klientmiljö. Verksamheten täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. På lagringssidan har vi lösningar från HP och IBM med Tivoli TSM för backup. På serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux. Klienterna är huvudsakligen Windowsbaserad med MS Office 365 som standard.

Arbetsuppgifter
I den här rollen kommer du till största del att arbeta i Service Desk som 3e linjens support för hela Region Uppsala. Tillsammans med dina kollegor i ServiceDesk stöttar du förvaltningarnas lokala IT-samordnare. Vi erbjuder även förvaltningarna 1a linjens support gällande frågor som kan lösas på distans. Utöver detta kommer du även att periodvis arbeta med IT-samordning på plats ute på förvaltningarna i form av exempelvis beställningar, support och underhåll av klientmiljön.

I arbetet ingår att:
- Övervaka, felsöka och avhjälpa fel.
- Utföra 1:a och 3:e linjens support.
- Utföra 1:a linjens support och IT-samordning på plats.
- Ta fram och underhålla dokumentation.
- Kontakt med kunder och leverantörer

Din person
Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, service- och lösningsinriktad. Även en förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper i rollen. Du är redo att arbeta i en komplex organisation samt i en roll med många kontaktytor och eget ansvar. Vidare är du van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet för dig.

För den intresserade medarbetaren finns goda möjligheter till en stimulerande arbetsmiljö med personliga utvecklingsmöjligheter.

Din bakgrund
Vi söker dig med gymnasieutbildning inom IT eller motsvarande. En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har mycket goda kunskaper om Microsoft Windows operativsystem. Har du erfarenhet av likvärdigt arbete bedöms det som meriterande. Som person har du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Vi erbjuder dig en både omväxlande och ansvarsfull roll där du blir en viktig kugge i det maskineri som driver Akademiska sjukhusets och Region Uppsalas verksamhet framåt med hög kvalitet, kostnadseffektivitet och optimerade arbetsmetoder. Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika it-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår Region.

Övrig information
Tjänsten är på heltid tillsvidare. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alicia Karlsson på 018-100 112.

Vi vill ha din ansökan senast den 21 januari.

Fackliga representanter:
Vision: Jonas Wärnsberg, 018-611 21 91
Sveriges ingenjörer: Leif Sandberg, 018-611 60 65
Naturvetarna: Gert-Ove Stångberg, 018-611 29 50

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav
Gymnasieutbildning inom IT eller motsvarande
Mycket goda kunskaper om Microsoft Windows operativsystem
Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
B-körkort

Meriterande
Arbetslivserfarenhet från en liknande roll

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan:

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen.

Mer information om verksamheten finner du på hemsidan www.akademiska.se.

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.Dela

Annonser