Inköps- och upphandlingschef

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.


Inköp och upphandling är ett strategiskt utvecklingsområde för Region Uppsalas verksamhet med en betydande potential för besparingar och utveckling av samordningen av funktionen tvärs hela Region Uppsalas verksamheter. Den totala inköpsvolymen är cirka 7 miljarder kr.

Region Uppsalas inköp av flera stora varukategorier samordnas med fyra andra landsting och regioner under en gemensam nämnd för varuförsörjning. Samordning av inköp med länets kommuner och med fler landsting och regioner utgör ett utvecklingsområde

Vi inrättar nu en ny befattning med ansvar och mandat att föreslå och genomföra ett långsiktigt utvecklingsprogram för inköps- och upphandlingsfunktionen med fokus på samordning, realisering av den ekonomiska potentialen och att tillvarata möjligheter till innovationssamarbeten i samband med upphandlingar. En översyn och utveckling av koncernens resurser för att bedriva ett framgångsrikt inköpsarbete ingår också i uppdraget, vilket utgår från koncernledningen och ytterst från den politiska ledningen. Koncernledningen är den övergripande styrgruppen för utvecklingsarbetet.

I din linjeroll rapporterar du till Region Uppsalas direktör för Ekonomi och Hållbar utveckling. Inköpsfunktionen leder du via en ledningsgrupp bestående av de chefer som arbetar med inköp och upphandling inom koncernens olika förvaltningar.

Du är linjechef för Upphandlingsenheten vars chef kommer att gå i pension under det närmaste halvåret. Enheten har cirka 20 medarbetare.

Du tillhör Regionkontoret med Region Uppsalas olika ledningsfunktioner. Regionkontorets uppdrag är av regionövergripande och strategisk karaktär med inriktning på styrning och ledning.

Uppdrag

Som Inköps- och upphandlingschef ansvarar du för inköpsprocessens alla delar och har det operativa ansvaret för huvuddelen av regionens inköp genom upphandlingar. Du representerar även regionen i olika externa nätverk och kan även ha ansvaret för regionala och nationella upphandlingar där region Uppsala fått förtroenden. Som första åtgärd förväntar vi oss att du ser över regionens hela inköpsarbete, och föreslår ett långsiktigt utvecklingsprogram i syfte att ta hem ekonomiska vinster samt utvecklar funktionens service till kärnverksamheten och arbetsmetodiken inom inköpsfunktionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad högskoleexamen och flera års erfarenhet från en liknande roll i en större organisation/företag.

Du är en erfaren ledare med förmåga att leda genom andra och du har arbetat med stora förändringar med goda resultat. Du har förmågan att se både till framgången för ditt funktionella område och hur det stödjer och interagerar med kärnverksamheten.
Du har mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har arbetat både inom näringslivet och i politiskt styrda organisationer.

Övrig information

Anställningen är tillsvidare och tjänsten utgår från Regionkontoret, Storgatan 27 i Uppsala, mindre än fem minuters promenad från Uppsala Resecentrum.

Ev frågor besvaras av rekryteringskonsult Sofie Skaränger, 018-100 112, alt via e-post sofie.skaranger@jobbet.se

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Välkommen med din ansökan!


Krav
Avslutad högskoleexamen
Flera års erfarenhet från en liknande roll i en större organisation/företag
Erfarenhet av att leda genom andra
Erfarenhet av stora förändringsarbeten som genomförts med goda resultat
Mycket god engelska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet från såväl näringslivet som politiskt styrda organisationer.

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta
Sofie Skaränger
Tel:018100112
Mobil: 0703426600
Epost: sofie.skaranger@jobbet.se

Arbetsgivare
Region Uppsala

Ansökan:
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Läs mer om Region Uppsala 

 

 Dela

Annonser

# banner tack till kunder 15år